NAVIKLE SMO NAROD NA MEDALJE: Brankica Mihajlović - nije nam drago što neće biti publike

Slobodan Krstović

11. 07. 2021. u 09:00

SVETSKIM i evropskim prvakinjama nedostaje samo olimpijsko zlato. Brankica Mihajlović, jedna od naših najboljih odbojkašica, ne želi ništa da prognozira, još manje da obećava.

НАВИКЛЕ СМО НАРОД НА МЕДАЉЕ: Бранкица Михајловић - није нам драго што неће бити публике

Foto AP

 Uzdanica čete Zorana Terzića smatra samo da moraju da idu korak po korak, da nikako sada ne razmišljaju ni o četvrtfinalu, a kamoli o finalu.

- Olimpijske igre su za mene veliki izazov. Ne osećam nikakvo opterećenje, neki pritisak. Prosto, daćemo svoj maksimum, mada sam svesna da smo naciju navikle na pobede, medalje.

Poslednjih nekoliko godina zaista smo obradovale svoj narod. To je nešto sa čime se godinama susrećemo, tako da je sve u redu. Navikle smo, za nas je svako takmičenje izazov, ali ne razmišljamo previše o tome - ističe Mihajlovićeva.

TERZIĆ: SPISAK DAN PRED PUT

SELEKTOR odbojkašica Zoran Terzić kaže da će konačan spisak putnika na Olimpijske igre objaviti dan pred put u Japan, 14. jula.

- Generalno, petnaestak igračica se zna, ali ne bih sada da govorim o tome. Na kraju krajeva, ni ja ne znam tačan spisak. Ne daj Bože, uvek može da bude nekih problema, da moraju neke izmene da se prave. Ima dovoljno vremena, ostaju nam dve nedelje da u Japanu oporavimo ekipu i dovedemo je u optimalnu formu. Nadam se da ćemo uspeti i da će devojke ostati zdrave do početka Olimpijskih igara.

Protekle nedelje naše dame su odigrale tri prijateljska meča sa Italijom i sva tri dobile sa 3:2.

- Čini mi se da smo u trećem duelu dosta bolje izgledale, to je nešto što nas sve raduje.

Bio je to sudar dve vrhunske ekipe, a nama je drago što smo dobile sve tri utakmice. To može da nam koristi, nadam se da ćemo na OI pokazati još bolju igru - naglašava Mihajlovićeva.

Brankica naglašava da nisu stekle psihološku prednost zbog toga što su u sva tri meča slavile u taj-brejku.

- I da smo izgubile ne bi mnogo uticalo. Jednostavno, svaki dan je novi izazov, susretali smo se često i sa porazima, gde smo morali da dobijemo narednu utakmicu.

Ovogodišnje Olimpijske igre su specifične zbog kovida 19. Nema publike, olimpijci su u "balonu"...

- Nije nam drago, u klupskim sezonama smo igrali bez publike, pa smo mislili da će barem tamo biti nešto navijača. Ali, šta je tu je. Drugačija je atmosfera kada je publika uključena u igru, kada navija. Posebno u Japanu, gde se osećamo kao kod kuće.

ŠAMPIONKA Brankica Mihajlović posle SP , Foto N. Paraušić

Sjajni primač nikako ne želi da na olimpijskom turniru preskače pre vremena prepreke.

- Znamo svi da su sve reprezentacije s kojima igramo veoma kvalitetne. Idemo utakmicu po utakmicu, ne bih govorila o četvrtfinalu. Ništa ne bih da prognoziram, ima puno da se igra, sve selekcije su veoma kvalitetne, moraćemo da se pokažemo na terenu. Više ne mogu ništa da kažem, jer nije ni počeo turnir, nismo odigrale nijednu utakmicu. Pričaćemo o četvrtfinalu kada ga izborimo.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri