LJUBIŠA DUNĐERSKI: "Vojvodina će imati najmlađi tzim u ligi"

S.BAJIĆ

27. 05. 2021. u 22:22

ZAOKRET u klupskoj politici Vojvodine, ogledaće se, pre svega, u činjenici da će volan ekipe u rukama držati mladi igrači, oni sa potencijalom i talentom koji privlači klubove iz inostranstva.

ЉУБИША ДУНЂЕРСКИ: Војводина ће имати најмлађи тзим у лиги

FOTO: Nenad Karlić

Jer, kako potvrđuje Ljubiša Dunđerski, novi- stari sportski direktor Novosađana, koji se posle 4,5 godine vratio na „Karađorđe“ iz Spartaka, cilj Vojvodine je da ima jednu od najmlađih ekipa i da živi od prodaje igrača iz spostvenog pogona.

- Prosek tima bi trebalo da bude do 23 godine- kaže Dunđerski.

- Naravno, to ne znači da ćemo se olako odreći usluga iskusnijih uz koje mladi stasavaju, ali svakako nećemo da imamo ekipu stariju od 30 godina, što je bio slučaj.

Na spisku od desetak igrača kojima je istekao ugovor su imena uzdanica tima Nikole Drinčića, Slavka Bralića, Siniše Saničanina, Petra Bojića, Aranđela Stojkovića, Miodraga Gemovića, Đorđa Đurića...

- To su odlični, vrhunski igrači, i sa nekima od njih ćemo razgovorati o eventualnom nastavku saradnje. Sve to, međutim, desiće se tek posle vikenda, koji će za Slavoljuba Đorđevića, šefa stručnog štaba i mene biti radan. Jer, moramo veoma dobro da sve analziramo, s obzirom na činjenicu da Vojvodina ima i veliki broj igrača koji se vraćaju sa pozajmica iz drugih klubova. Prioritet su, kažem, mladi, a zatim dolaze na red eventualna pojačanja na određenim pozicijama. Pritom, svakako, vodićemo računa da ne gomilamo igrače ali i da ne angažujemo one koje kasnije ne možemo da prodamo – kaže Dunđerski.

MAKARIĆ PRESKUP

Mogućnost da Vojvodinu pojačaju Milan Makarić iz Radnika, Lazar Tufegdžić i Nemanja Tekijaški iz Sparataka, sportski direktor Ljubiša Dunđerski u ovom trenutku ne vidi kao realnu.

- Suvišno je govoriti o njihovim kvalitetima ali su cene veoma visoke. Međutim, nikad se ne zna- ostao je zagonetan Dunđerski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVATSKA BRUJI O SRBINU! Otac mu bio poznati srpski fudbaler, pa izvršio samoubistvo, a on sanja dres Dinama iz Zagreba