INSTAGRAM BLOKIRAO MADONU: Zbog širenja lažnih vesti o koroni

J. Ž. S.

30. 07. 2020. u 09:37 >> 09:34

INSTAGRAM je cenzurisao američku super zvezdu Madonu zbog širenja lažnih informacija o navodnom leku za kovid-19 nakon, a pošto je prenela delove videa koji je na Tviteru preneo i američki predsednik Donald Tramp.

ИНСТАГРАМ БЛОКИРАО МАДОНУ: Због ширења лажних вести о корони

Foto: Tanjug/AP

Pevačica je u objavi koju prati 15,4 miiona ljudi, tvrdila da je ispitana vakcina na raspolaganju već mesecima, ali se drži u tajnosti "kako bi se bogati još više obogatili, a siromašni i bolesni bili još bolesniji".

Toj tvrdnji je dodala video američke lekarke Stele Imanuel koja hvali hidroksiklorokin kao čudesni lek za koronavirus.

- Uklonili smo taj video zbog lažnih tvrdnji o lekovima i metodama prevencije kovida-19 - rekla je predstavnica za medije Fejsbuka u čijem je vlasništvu Instagram.- Ljudi koji reaguju i komentarišu ili dele taj video dobiće poruke koje ih upućuju na verodostojne informacije o virusu.

Madonina objava obrisana je, ali snimci pokazuju da je Instagram zamutio kako bi bila nečitka uz komentar "lažne tvrdnje - proverili nezavisni analitičari činjenica", sa vezom na stranicu koja ukazuje na netačnost iznesene u videu.

Predsednik Tramp, koji ima 84 miliona pratilaca ove nedelje je takođe „tvitnuo” nekoliko delova videa pre nego što su tvitovi uklonjeni. I njegovom sinu Donaldu Trumpu Džunioru je privremeno je onemogućeno korišćenje Tvitera, jer je i on preneo delove videa.

- Niko ne mora da se razboli, a za virus postoji lek i zove se hidroksiklorokin - rekla je dr Imanuel u videu stojeći na stepenicama američkog vrhovnog suda u Vašingtonu okružena istomišljenicima iz redova lekara. Doktorka je takođe i protivnik nošenja maski i zabrana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKOLOGIJA JE ŽENSKOG RODA: Žene kao važni nosioci promena u zaštiti životne sredine