PRAVDANJE POSLE PROVOKACIJE: Dua Lipa posle svega tvrdi da je pogrešno interpetirana i da ne širi mržnju

V.N.

24. 07. 2020. u 06:51

NAKON što je za vikend sipala benzin na veoma opasnu vatru, jer je pitanje Kosova i Metohije bolna tačka za Srbiju i neke balkanske zemlje, deleći na društvenim mrežama mapu takozvane velike Albanije koja obuhvata delove Srbije, Severne Makedonije, Crne Gore, Albanije, Kosova i Metohije, i severozapad Grčke, britanska pop pevačica Dua Lipa (24) se prvi put oglasila.

ПРАВДАЊЕ ПОСЛЕ ПРОВОКАЦИЈЕ: Дуа Липа после свега тврди да је погрешно интерпетирана и да не шири мржњу

Foto EPA

Pokušala je da se opravda za ovu opasnu provokaciju, zbog koje se našla na meti brojnih kritika i osuda da promoviše eksktremistički i teroristički projekat "velike Albanije" i širi mržnju. U svoju odbranu, kritičarima je poručila da su pogrešno interpretirali njene reči.

- Namera mog prethodnog posta nije bila da izazove mržnju - napisala je na društvenim mrežama Lipa. - Veoma sam tužna i ljuta što je moja objava pogrešno shvaćena od strane nekih grupa i pojedinaca koji promovištu etničku razdvojenost, nešto što ja strogo odbijam. Svaki put kad objavim nešto o Kosovu, u komentarima nastane haos, čak i ako se radi o lepim stvarima, kao što su hrana i muzika i susrećem se sa snažnim otporom prema autentičnoj albanskoj kulturi. Svi zaslužujemo da budemo ponosni na svoje poreklo, odakle god da smo. Samo želim da moja zemlja bude predstavljena na mapi i da mogu sa ponosom da pričam o svojim albanskim korenima.
Da bi najbolje bilo da Dua Lipa ne govori o stvarima u koje se ne razume, pokazala joj je, još jednom, Jelena Karleuša.
- "Samo sam želela da moja zemlja bude prikazana na mapi!" Dušo, naredni put postavi pravu mapu, koja ne uključuje teritoriju četiri različite države, nije teško, zaista - odgovorila joj je JK na objavu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)