OVAKO JE MERIMA NJEGOMIR GOVORILA O TOMI ZDRAVKOVIĆU: Ispričala anegdotu za koju malo ko zna, a koja pokazuje koliko je bio iskren

Novosti online

21. 11. 2021. u 10:51

PEVAČICA Merima Njegomir napustila nas je nakon teške bolesti u 69. godini. Pre izvesnog vremena je otkrila detalje zdravstvene bitke neprežaljenog Tome Zdravkovića.

ОВАКО ЈЕ МЕРИМА ЊЕГОМИР ГОВОРИЛА О ТОМИ ЗДРАВКОВИЋУ: Испричала анегдоту за коју мало ко зна, а која показује колико је био искрен

Foto: A. Stanković/Arhiva Novosti

- On je bio divan, divan, dobar čovek. Voleo je ljude, ali ne znam koliko je voleo život, nemilice ga je trošio - rekla je Merima i nastavila:

- Nije vodio računa o zdravlju. Svi su ga upozoravali da ne sme da pije, da mora da spava, a on svima kaže "nema veze". U smislu - dok trajem trajem. Ali, on je i dalje sa nama. Tako je život hteo. On danas postoji i toliko se sluša, kao da je tu, kao da je živ - ispričala je Merima svojevremeno.

Pevačica je otkrila i da se Zdravković nikada nikome od kolega nije zamerio, ali da je znao da bude surovo iskren.

- Sećam se, u Kragujevcu je pevao jedan mlad pevač, više se ne bavi pevanjem jer njegove glasovne mogućnosti i nisu baš... I kada je silazio sa bine presreo ga je Toma i rekao "Dođi mali da te nešto pitam. Izvini, čime se ti baviš?" Ovaj kaže "pevanjem". 'Ma šta si završio od škole, to te pitam?'. "Za konobara, ugostiteljsku". "Pa, što ne služiš?! Uzmi jedan šank, ne znaš da pevaš kunem ti se". Ovaj pevač se nije naljutio, ali samo što se nije rasplakao, jer voli Tomu.

Toma Zdravković godinama se borio sa tumorom mokraćne bešike.

- Toma toj bolesti nije pridavao veliki značaj, imali smo utisak da on to doživljava kao neku neprijatnost koja ga mnogo ne opterećuje, on je i dalje živeo svoj život koji je posvetio muzici. Mogao je da dolazi na kliniku kad je hteo, da odlazi kad je hteo, takav naš odnos prema njemu mu je odgovarao. O tome najbolje govori situacija kada je pred jedan vikend primljen u bolnicu jer je imao krvarenje, da se to krvarenje hirurški zbrine, ali je pre toga morao da prima transfuzije krvi. To je završeno u subotu negde do 12-13h i popodne je nestao. Mi smo bili zabrinuti, iznenađeni, ja sam obavestio njegovog glavnog hirurga koji ga je i operisao više puta - ispričao je svojevremeno njegov lekar Dejan Elaković, pa nastavio:

- Neki ljudi sa strane su nam rekli da je možda otišao u Šabac, to nas je još više uznemirilo, nije nam bilo jasno. Bojali smo se da može na bini da kolabira, da mu pozli, ali u tom trenutku je bilo šta je bilo, i mi smo bIli presrećni kad smo Tomu rano ujutru zatekli u krevetu. On je imao svoje veze, svoje prijatelje, koji su oranozovali i omogućili taj njegov odlazak sa klinike, da bi mogao da održi koncert u Šapcu. Eto takav je bio Toma.

- Mislim da su svi osećali jednu veliku empatiju prema Tomi, prema njegovim problemima, da smo svi pokušavali da mu taj boravak učinimo prijatnim, da ne bude to strogi bolnički režim, da ga ne opterećujemo pričama o bolesti koju je on negirao. Kao što je nedavno rekla njegova supruga Gordana, tek kad je bolest uznapredovala on je shvatio da je bolestan i tad je počeo da se plaši smrti. Bio je poseban, on je određivao kad će se i kako njemu pomoći. Ja sam Tomu pratio više od 10 godina, nikada nismo videli ni čuli nijednu primedbu nijednog pacijenta, niti osoblja, na njegovo ponašanje - rekao je Elaković.

(Alo)

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)