POLICIJA ČUVA RED: Bezbednost u istočnom Sarajevu na zadovoljavajućem nivou

V.Mitrić

16. 04. 2021. u 09:27

NAČELNIK PU Istočno Sarajevo Branimir Šehovac ocenio je stanje bezbednosti, u minula tri meseca, kao stabilno i zadovoljavajuće. Krivična dela sa većim stepenom društvene opasnosti nisu registrovana, kao ni prošle godine u ovo doba.

ПОЛИЦИЈА ЧУВА РЕД: Безбедност у источном Сарајеву на задовољавајућем нивоу

Foto: V. Mitrić

Policija kojom rukovodi načelnik Šehovac, jedan od najboljih starešina, ne samo u MUP RS. Rasvetljeno je 65,3 odsto krivičnih dela čiji su akteri bili nepoznati. Ukupna rasvetljenost krivičnih dela 86,5 odsto što je zantno iznad proseka najuspešnijih policija i u Evropi i svetu.

Od 41 krivičnog delo učinjenog od nepoznatih počiniaca, rasvetljena su 32 a iz prethodnih godina osam i to šest teških krađa i dve krađe.

Rasvetljena je i krađa automobila, koje je pronađeno i vraćen vlasniku, a protiv izvršioca osumnjičenog prdat je izveštaj nadležnom tužilaštvu, kao i jedno krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

Registrovana su tri krivična dela razbojništva, sedam protiv života i tela i jedan napad na ovlašteno službeno lice.

Evidentirano je 20 krivičnih dela nasilja u porodici ali načelnik Šehovac smatra da će pravilnom primenom zakona sa novim izmenama i dopunama i odgovarajućim sankcija ovaj broj biti smanjen. Ističe jako dobru saradnju sa svim onima koju učastvuju u primeni zakona, počev od tužilaštva, suda, i centra za socijalni rad.

 - Imamo dobru saradnju sa republičkim i opštinskim inspekcijskim organima, komunalnom policijom, u vreme trajanja pojačanih mera u sprečavanju širenja korona virusa - kaže načelnik Šehovac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna