POČELA SEČA KADROVA SPS U BANjALUCI: Smenjena Andrea Dorić kadar SPS, vraća se Jelena Kurtinović kadar SP

S.M.

18. 11. 2020. u 16:31

ПОЧЕЛА СЕЧА КАДРОВА СПС У БАЊАЛУЦИ: Смењена Андреа Дорић кадар СПС, враћа се Јелена Куртиновић кадар СП

Foto: Nezavisne

NAKON što nisu potislai koalicioni sporazum na nivo grada a gde bi bili dio skupštinske većine počela je seča kadrova SPS.

Prva je smenjena Andrea Dorić sa mesta v.d. direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Banjaluci. Na njeno mesto se vraća Jelena Kurtinović, koja je obavljala funkciju prije Andree Dorić.

Ovo je nastavak čistke kadrova SPS, nakon što predsednik ove partije Goran Selak nije potpisao koalicioni sporazum za formiranje skupštinke većine u Banjaluci.

SPS je saopštila da je kao najmlađa članica koalicije okupljene oko SNSD, "delovala i deluje kao lojalan partner i iskrena podrška svim kandidatima koje je podržala zajedno sa koalicionim partnerima", te da "izričito odbija odgovornost za loš rezultat za pojedinačnog kandidata u Banjaluci".

Iz SPS ističu da se ova činjenica najviše odnosi na Banjaluku, gde je ova stranka nemali dio resursa u kampanji potrošila u svrhu promocije zajedničkog kandidata, te svuda sa ponosom isticala pripadnost Vidovdanskoj koaliciji formiranoj s ciljem promocije Igora Radojičića kao kandidata za gradonačelnika.

-SPS svoju privrženost koaliciji sa SNSD bazira na opredeljenju da jedino takve, široke i stabilne koalicije, garantuju zaštitu bazičnih interesa RS, a ne na bilo kakvim kratkoročnim ili ad hok kombinacijama ili kadrovskim rešenjima, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da iz istih razloga, koji se ne mogu promeniti preko noći, niti pod utiskom lošeg izbornog rezultata, emocijama ili spletkama, SPS zadržava isto opređeljenje da se očuva koalicija sa SNSD s ciljem što šire i sveobuhvatnije podrške za odbranu ključnih interesa Republike Srpske i srpskog naroda.

-SPS izričito odbija odgovornost za loš rezultat za pojedinačnog kandidata u Banjaluci, a da je tako potvrđuje čak i površna analiza izbornih rezultata u Banjaluci, koja ukazuje da je rezultat za gradonačelnika ujednačen u gotovo svim delovima grada bez obzira koliki je uticaj naša stranka u tom delu grada imala, navodi se u saopštenju.

Iz SPS dodaju da će analiza, koja detaljno elaborira navedene činjenice, do kraja dana biti dostavljena koalicionom partneru.

-SPS je spreman za analizu svih činjenica u vezi sa izbornim rezultatima u Banjaluci i da sa SNSD kao starijim i većim partnerom utvrdimo razloge poraza za pojedinačnog kandidata, ukoliko je cilj da se dođe do činjenica, i u tome smislu ostajemo otvoreni za razgovor kada i ako u SNSD procene da je to potrebno, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da SPS sa svoje strane neće preduzimati korake koji bi mogli da naruše koalicione odnose, te da će smireno sačekati stav SNSD, ma kakav bio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)