SRBI SLOŽNO NA IZBORE: Dodik i Šarović u Mostaru izlaze u koaliciji

V. Mitrić

30. 08. 2020. u 13:03

LIDERI stranaka SDS i SNSD Mirko Šarović i Milorad Dodik, potpisali su Sporazum o formiranju koalicije „Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar“ o zajedničkom nastupu i formiranju jedinstvene liste čime se stvara mogućnost izbora legitimnih predstavnika Srba, kao jednog od konstitutivnog naroda, za učešće u Gradskom veću Grada Mostara.

СРБИ СЛОЖНО НА ИЗБОРЕ: Додик и Шаровић у Мостару излазе у коалицији

Foto: Tanjug

Šarović je izjavio da je poput Srebrenice, Mostar važno mesto gde je potrebno iskazati opšti srpski interes.

- Smatram da je to opšti interes, da se uprkos nepovoljnom Izbornom zakonu koji se odnosi na izbore u Gradu Mostaru, uloži maksimalan napor kako bi se kroz jednu listu nastojalo osigurati predstavljanje interesa srpskog naroda u lokalnoj skupštini.

U Sporazumu „Ostajte ovde- zajedno za naš Mostar“, navodi se da je razlog formiranja koalicije osvajanje mandata odbornika/većnika u Gradskom veću Grada Mostara u sledećim izbornima jedinicima: Gradska izborna jedinica, Izborna jedinica Sever, Izborna jedinica Stari Grad, Izborna jedinica Jugoistok, Izborna jedinica Jug, Izborna jedinica Jugozapad i Izborna jedinica Zapad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)