ZAPALIO SUPRUGU PA SEO U KAFIć

O. MATAVULJ

23. 07. 2020. u 06:00 >> 00:23

OSNOVNI sud u Banjaluci odredio je jednomesečni pritvor Branislavu Stanivukoviću (43) iz Kukulja kod Srpca, osumnjičenom da je benzinom polio i zapalio vanbračnu suprugu M. M. (33) pred njenom kćerkom.

ЗАПАЛИО СУПРУГУ ПА СЕО У КАФИћ

Foto privatna arhiva

Kako saznajemo, Stanivuković je nakon zločinačkog pira otišao u kafanu i naručio piće. Upravo ga je u kafani policija i pronašla.

- Tokom pretresa, kod njega su pronađeni upaljač i flaša, koji su najverovatnije korišćeni u napadu na vanbračnu suprugu - otkriva izvor blizak istrazi.
Inače, tužilaštvo Stanivukovića tereti za nasilje u porodici, za koje je zaprećena kazna od dve godine do 10 godina zatvora.

ŽIVOTNO UGROŽENA

U UKC Republike Srpske navode da je zdravstveno stanje napadnute M. M. i dalje kritično.

- Opekotine su zahvatile oko 50 odsto tela. Pacijentkinja je zbrinuta i priključena na aparat za mehaničku ventilaciju. Životno je ugrožena i sve dalje prognoze u vezi s njenim zdravstvenim stanjem su krajnje neizvesne - rekao je v. d. načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno lečenje Dejan Aćić.

Foto D. Pozderović

- Nakon ispitivanja tužilac je Osnovnom sudu dostavio predlog za određivanje jednomesečnog pritvora - rekla je portparolka OJT Banjaluka Maja Đaković Vidović.

Ona kaže da je Stanivuković osumnjičen da je 20. jula oko 9.30 u Aleksandrovcu, nakon verbalnog sukoba, benzinom polio i zapalio vanbračnu suprugu M. M. (33), koja je zadobila teške povrede opasne po život. Motiv svirepog zločina je bila ljubomora. Nekoliko dana pre napada, Stanivuković i M. M. su se posvađali, da bi on u ponedeljak telefonom pozvao M. M. i zapretio da će zapaliti kuću njene majke u Mrčevcima. Inače, u toj kući je već ranije izazvao požar, zbog čega je privođen.
Da bi ga sprečila u paljevini, M. M. je izašla s posla i u društvu kćerke došla do kuće.

Foto D. Pozderović

- Stanivuković ih je sačekao ispred. Svađali su se i on je pokušao da je nagovori da uđe u automobil. Ona je to odbila i s kćerkom peške krenula putem. Jedno vreme ih je pratio automobilom, a onda se odvezao da obližnje trafostanice gde ih je sačekao i M. M. polio benzinom i zapalio - ispričali su meštani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)