“TREBINJE VERTIKAL” OKUPIO OKO 260 TAKMIČARA: Bubnov i Boškovićeva najbrži u "trci u kamenu"

D.Curać

26. 03. 2024. u 05:00

DEVETI "Trebinje vertikal - trka u kamenu" okupio je oko 260 učesnika, u kojoj su najbrži bili Ivan Bubnov muškoj, odnosno Miluša Bošković u ženskoj konkurenciji, oboje iz Crne Gore. Drugo mesto osvojio je Džemal Jašarević, a treće Neven Cicović, dok je u ženskoj konkurenciji druga bila Dragana Milanović, a treća Maja Nožica.

“ТРЕБИЊЕ ВЕРТИКАЛ” ОКУПИО ОКО 260 ТАКМИЧАРА: Бубнов и Бошковићева најбржи у трци у камену

D. Curać

Reč je o trci u kojoj su takmičari trčali od Arslanagić mosta do vrha planine Leotar, kamenjarom i kršom, stazom dugom 5.200 metara, sa 1.000 metara vertikalnog uspona. Pobedniku trke, Ivanu Bubnovu, Rusu sa crnogorskom adresom, bilo je ovo neverovatno iskustvo.

- Bilo je baš interesantno. Bukvalno šetaš brdom jer na nekim mestima ne možeš da trčiš. Popeo sam se za 46 minuta i moram priznati da me sve fasciniralo - rekao je Bubnov.

Crnogorka Miluša Bošković već po tradiciji nastavlja da osvaja prva mesta u ovom takmičenju. Ove godine po šesti put bila je prva u konkurenciji dama.

- Ovu trku zovem trka u srcu i kamenu. Drago mi je što sam ponovo prva i svaki put osećaj je isti - jednom rečju prelepo - istakla je Boškovićeva.

Trebinjska trka postala brend

ORGANIZATOR trke već devet godina je Planinarsko društvo "Vučji zub" iz Trebinja.

- Naša trka jedinstvena je u regionu i već je postala brend. Deveta trka, a ima takmičara koji dolaze deveti put i to najbolje govori o interesovanju - kaže Igor Škero, predsednik PD "Vučji zub".

Svoju drugu pobedu ostvario je Negovan Stanković iz Herceg Novog, koji je bio najbrži u konkurenciji 50+.

- Pre dve godine sam bio najbrži u kategoriji 50+, a sada sa 62 godine odbranio sam tu titulu. Teško jeste, ali adrenalin vas pokreće - rekao je Stanković.

Ovogodišnja trka okupila je oko 260 učesnika iz BiH, Crne Gore, Hrvatske, Slovačke, Rusije i drugih zemalja, a "Trebinje vertikal" bez problema je istrčao i sedmogodišnji Trebinjac Rastko Spaić.

- Uživao sam. Trčao sam sa tatom i tetkom, bilo lepo ali malo klizavo - naglasio je Spaić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!