KOBAN PAD SA MERDEVINA: Detalji pogibije radnika na gradilištu u Donjim Smrtićima

N.Đ.

05. 10. 2021. u 17:50

ŠEZDESETTROGODIŠNjI Petar T. (63), iz Donjih Smrtića, poginuo je, padom sa gotovo tri metra visine, izvodeći građevinske radove na privatnom objektu u tom prnjavorskom selu.

КОБАН ПАД СА МЕРДЕВИНА: Детаљи погибије радника на градилишту у Доњим Смртићима

Foto: Privatna arhiva

Iz Policijske uprave Banjaluka su saopštili da se nesreća dogodila u ponedeljak, kada je oko 13,45 časova policiji od strane dežurnog lekara Službe hitne medicinske pomoći Prnjavor prijavljen slučaj.

- Policijski službenici Policijske stanice Prnjavor reagovali su po prijavi da je u ovu zdravstvenu ustanovu dovezena osoba P.T. iz Prnjavora zbog povreda zadobivenih prilikom pada sa privatnog objekta u izgradnji, sa visine od oko 2,8 metara. Lice P.T. je od zadobijenih povreda preminulo - saopšteno je danas iz Policijske uprave Banjaluka.

Kako "Novosti" saznaju, Prnjavorčanin je nastradao izvodeći radove u jednom domaćinstvu u Smrtićima.

- Petar baš nije imao sreće. Prilikom penjanja pomoću lestvi, sa jedne na drugu etažnu ploču, iznenada je izgubio ravnotežu i pao sa 2,8 metara visine na betonsku ploču, pri čemu je zadobio teške povrede. Očevici nesreće, vlasnik kuće i dvojica radnika derventskog preduzeća, pokušali su da mu ukažu prvu pomoć i potom ga kolima prebacili u Dom zdravlja u Prnjavor. Tu je, nažalost, dežurni lekar i konstatovao da mu nije bilo spasa, odnosno da je preminuo od zadobijenih povreda na betonsku ploču - kaže izvor "Novosti" upućen u ovu tragediju.

Policija je izvršila uviđaj a o događaju je obavešten Republički inspektor zaštite na radu, kao i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, naveli su iz Policijske uprave Banjaluka.

Poznanici poginulog Petra T., kažu da je bio veoma omiljen i marljiv čovek, iza kojeg su ostali supruga, punoletni sin i kćerka, braća, sestre, unučad i druga mnogobrojna rodbina.

Zapratite Nportal na Fejsbuku.

BONUS VIDEO: Poginuo radnik u centru Beograda, zatrpala ga zemlja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili