SUPRUGU POLIO BENZINOM: Lovre optužen za pokušaj teškog ubistva

O. M.

13. 09. 2021. u 10:21

OKRUŽNI sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Luke Lovre (40), kojom se tereti za pokušaj teškog ubistva vanbračne supruge Tijane P. (38), koju je polio benzinom i pretio da će je zapaliti.

СУПРУГУ ПОЛИО БЕНЗИНОМ: Ловре оптужен за покушај тешког убиства

Foto: D. Pozderović

Zločin se dogodio 12. juna u njihovom stanu u banjalučkom naselju Obilićevo. Lovre je u pijanom stanju prvo verbalno napao Tijanu P, a onda je bacio na krevet. Sve vreme ju je vređao. Kada je pokušala da pobegne iz stana, polomio je ključ u bravi ulaznih vrata kako bi je u tome onemogućio. Ona je počela da doziva pomoć da bi je Luka u jednom trenutku polio benzinom i pretio da će je zapaliti. Tijana je pobegla u kupatilo kako bi sa sebe sprala benzin, a Luka je zatim polio vrata kupatila i "kresnuo" upaljač. Došlo je do manjeg požara koji su oboje uspeli da ugase. Tijana je zatim istrčala na balkon i krenula da doziva pomoć, da bi Luka potom i fizički nasrnuo na nju, udario je šakom i šamarom. Komšije su čule njene povike pa su došle do stana u koji su ušli uz Lukinu pomoć. On je ubrzo uhapšen, a tokom saslušanja je tvrdio da je prvo sebe polio benzinom kako bi supruzi "dokazao da je voli".

Lovre je nakon hapšenja bio hospitalizovan na Klinici za psihijatriju, gde je u više navrata pokušao da naudi sam sebi, pa je vezan radi sprečavanje daljeg samopovređivanja.

Uz optužnicu Tužilaštvo je predložilo da se Lovri produži pritvor, o čemu će naknadno odlučivati Okružni sud u Banjaluci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)