SRPSKOM NARODU POTREBNI JEDINSTVO I SLOGA: Željka Cvijanović uoči velikog praznika

S. M.

12. 09. 2021. u 16:13

PREDSEDNICA Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, koji će 15. septembra zajednički obeležiti Srpska i Srbija, veliki praznik koji treba da pokaže da je srpskom narodu potrebna sloga.

СРПСКОМ НАРОДУ ПОТРЕБНИ ЈЕДИНСТВО И СЛОГА: Жељка Цвијановић уочи великог празника

Foto: Kabinet predsednika RS

Cvijanovićeva je rekla novinarima u Potkozarju kod Banjaluke da je srećna što je na neki način bila sudionik kada je ovaj datum ustanovljen i kada su se donosile odluke na relaciji Republika Srpska i Srbija.

- Prevashodno su za to najzaslužniji predsednici Milorad Dodik i Aleksandar Vučić, ali i drugi predstavnici institucija iz Republike Srpske i Srbije, napomenula je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da su se dogovorili da to treba da bude datum koji ima svoje značenje.

- Taj datum treba da pokaže da nam treba jedinstvo i sloga, da budemo svesni sebe, svoje zastave i da uvek iskazujemo poštovanje prema onome što su naša osnovna obeležja, rekla je Cvijanovićeva.

Republika Srpska i Srbije zajedno obeležavaju Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Vlade Srpske i Srbije odlučile su da Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave zajednički praznuju 15. septembra, na dan kada je pre 102 godine u Prvom svetskom ratu probijen Solunski front. Planirano je da 15. septembra Srbija i Srpska usvoje zakon o zaštiti ćirilice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni