NACIONALNI PARK “SUTJESKA”: Vlada RS obećala pomoć i povećanje plata radnicima

R. S.

16. 06. 2021. u 17:43

MINISTARKA za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenka Golić posetila je Nacionalni park „Sutjeska" i razgovarala sa novoizabranim direktorom Aleksandrom Kovačom.

НАЦИОНАЛНИ ПАРК “СУТЈЕСКА”: Влада РС обећала помоћ и повећање плата радницима

Foto. R. S.

Direktor Kovač je ukazao na potrebu redovnih kontrola, prvenstveno republičke inspekcije za šumarstvo, lov i ribolov na očuvanju svih resursa NP „Sutjeska".

- Imajući u vidu da se NP „Sutjeska" delom finansira iz budžeta Republike Srpske, a delom iz vlastitih prihoda, zbog pandemije virusa korona rad parka bio je znatno otežan. Prihodi, u odnosu na prethodne godine, manji su za više od dva miliona maraka, što je uticalo i na ukupno poslovanje - rekao je Kovač.

Na sastanku je dogovoreno da se, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i normalizaciju poslovnih aktivnosti, a u skladu sa preporukama Vlade Republike Srpske, počne sa postepenim povećanjem plata svim radnicima i uz njihovo povećano angažovanje unapredi rad NP „Sutjeska".

- Ministarsvo na čijem sam čelu i Vlada Republike Srpske učiniće sve kako bi pomogla održiv razvoj Nacionalnog parka imajući u vidu da se radi o prirodnom bogatstvu sa kojim bi se ponosile i mnogo razvijenije zemlje. Kroz projekat „Energetska efikasnost" obezbedili smo oko 900 hiljada maraka za energetsko utopljavanje upravne zgrade parka - rekla je ministarka Golić.

Podršku realizaciji svih aktivnosti u NP „Sutjeska" pružio je i načelnik opštine Foča Milan Vukadinović. Na sastanku kojem je prisustvovao i direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske Srđan Todorović, dogovoren je da će u narednom periodu sva snaga da bude usmerena da turistička sezona u Nacionalnom parku traje celu godinu, i NP „Sutjeska" postane regionalni centar i jedno od omiljenih turističkih destinacija.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju