GOVEĐI ODREZAK: Brzo i ukusno jelo iz ekspres lonca!

Milena Tomasevic

27. 12. 2025. u 12:04

ŽELITE sočan i ukusan obrok bez dugotrajnog provoda u kuhinji? Ovaj recept za goveđi odrezak u ekspres loncu savršeno rešava taj problem – meso je meko i puno arome, a sos bogat i ukusan. Uz malo belog luka, paradajza i omiljenih začina, ovaj specijalitet će sigurno postati hit svakog ručka ili večere

ГОВЕЂИ ОДРЕЗАК: Брзо и укусно јело из експрес лонца!

FOTO: Novosti

Sastojci:

  •  1,5 kg goveđeg odrezaka
  •  4 čena belog luka, zgnječena
  •  1 veliki crni luk, isečen
  •  2 paradajza, seckana
  •  1/2 šolje paradajz sosa
  •  1/2 šolje suvog crvenog vina (po želji)
  •  2 kašike ulja
  •  so, crni biber i paprika po ukusu
  •  1 lovorov list
  •  1/2 šolje vode
  •  sveže začinsko bilje za kraj

Priprema:

Začinite goveđi odrezak belim lukom, solju, biberom i paprikom. Zagrejte ulje u ekspres loncu i propržite meso dok dobro ne porumeni. 

Dodajte crni luk i paradajz i propržite. Dodajte paradajz sos, vino, lovorov list i vodu. Poklopite lonac i kuvajte 45 minuta nakon što se podigne na pritisak. 

Isključite ringlu i sačekajte da se pritisak opusti, zatim isecite ili iseckajte meso. Vratite u šerpu i ostavite da krčka dok se sos ne zgusne. Završite sa seckanim peršunom i poslužite.

Uživajte!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

STRANIM DELEGACIJAMA PO CRTU BELOG Milan Knežević otkrio tri osnovna proizvoda Crne Gore: Nafta, cigarete, kokain