TOST SA RIKOTOM I PARADAJZOM: Recept za omiljeni doručak
Rustična italijanska užina sa kremastim rikota sirom namazanim preko prepečenog hleba od kiselog testa, prelivena zrelim paradajzom, maslinovim uljem i začinima. Jednostavan, ali elegantan užitak!
FOTO: Novosti
Za tost
- 4 kriške rustičnog hleba od kiselog testa, prepečene
- 1 šolja rikota sira (svežeg i kremastog)
- 2 velika paradajza, isečena na kriške
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika začina-mešavine susama, maka, belog luka, crnog luka i soli
- Sveži peršun, seckani (za ukrašavanje)
- So i crni biber po ukusu
Priprema tosta:
Prepecite kriške hleba od kiselog testa dok ne porumene i ne postanu hrskave. Na svaku krišku rasporedite debeli, ravnomerni sloj rikota sira. Preko kriški stavite kriške paradajza, blago se preklapajući. Obilno prelijte paradajz maslinovim uljem. Pospite mešavinom začina solju i crnim biberom. Ukrasite svežim peršunom. Poslužite odmah i uživajte!
Prijatno!
Preporučujemo
VELIKO UPOZORENjE VUČIĆA: Za godinu i po dana suočićemo se sa velikim ratom, niko više ne želi da sluša drugu stranu
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, na forumu "GLOBSEC BELTALKS: Beogradski ekonomski razgovori", da više nema racionalnosti u međunarodnoj politici i da se uskoro sprema veliki sukob.
09. 12. 2025. u 20:57
NOVO REŠENjE ZA UKRAJINU: Evropa pravi plan u slučaju da se SAD povuku iz konflikta
EVROPSKE diplomate pripremaju scenario podrške Ukrajini u slučaju povlačenja SAD iz konflikta, prenosi Blumberg, pozivajući se na izvore.
07. 12. 2025. u 13:19
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića
DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.
07. 12. 2025. u 11:41
Komentari (0)