TOST SA RIKOTOM I PARADAJZOM: Recept za omiljeni doručak

Milena Tomasevic

09. 09. 2025. u 17:00

Rustična italijanska užina sa kremastim rikota sirom namazanim preko prepečenog hleba od kiselog testa, prelivena zrelim paradajzom, maslinovim uljem i začinima. Jednostavan, ali elegantan užitak!

ТОСТ СА РИКОТОМ И ПАРАДАЈЗОМ: Рецепт за омиљени доручак

FOTO: Novosti


Sastojci
Za tost
  • 4 kriške rustičnog hleba od kiselog testa, prepečene
  • 1 šolja rikota sira (svežeg i kremastog)
  • 2 velika paradajza, isečena na kriške
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika začina-mešavine susama, maka, belog luka, crnog luka i soli
  • Sveži peršun, seckani (za ukrašavanje)
  • So i crni biber po ukusu


Priprema tosta:
Prepecite kriške hleba od kiselog testa dok ne porumene i ne postanu hrskave. Na svaku krišku rasporedite debeli, ravnomerni sloj rikota sira. Preko kriški stavite kriške paradajza, blago se preklapajući. Obilno prelijte paradajz maslinovim uljem. Pospite mešavinom začina solju i crnim biberom. Ukrasite svežim peršunom. Poslužite odmah i uživajte! 

Prijatno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.

07. 12. 2025. u 11:41

Komentari (0)

Nova oprema za školu, bolji uslovi za talente: Fondacija Mozzart verna podrška obrazovanju