POSLE NAJDUŽE PAUZE U SVOJOJ ISTORIJI: U septembru se otvara Mulen ruž

Novosti online

18. 05. 2021. u 12:00

SLAVNI pariski Mulen Ruž ponovno otvara vrata za posetioce u septembru nakon najdužeg zatvaranja do sada. Prvi kankan postpandemijskog doba biće se 10.septembra pod legendarnom vetrenjačom na Monmartru.

ПОСЛЕ НАЈДУЖЕ ПАУЗЕ У СВОЈОЈ ИСТОРИЈИ:  У септембру се отвара  Мулен руж

Foto AP

- Jako nam je drago da ponovo počinjemo - kazao je glavni direktor Žan-Viktor Kleriko. - Ako sve bude dobro, možda neće biti neophodno ni držanje distance, ali ako ostanu postojeća pravila o metru razdaljine, smanjićemo kapacitet za 50 odsto.

Šezdeset članova ansambla vežbalo je do sada u karantinu kod kuće. Mulen Ruž je zatvoren 12. marta prošle godine, što je najduži period otkako je pozorište uništeno u požaru 1915.

I ostali pariski "nude chic" centri otvoriće se u otprilike u isto vreme, Krejzi Hors devetog, a Lido 16.septembra.     

S obzirom na to da broj zaraženih pada, a vakcinisanih raste, Francuska se u sredu priprema da otvori mnoge svoje kulturne ustanove nakon šestomesečne pauze, proglašene u jeku drugog talasa u septembru i produžene u trećem tokom proleća.

Mulen Ruž podno Monmartra otvoren je u Parizu 1889. godine. Brzo je poistovećen s razuzdanim kankanom i ovekovečen slikama Henrija de Tuluz Lotreka.            

Proživeo je mnogo života, izgrađen je od temelja nakon požara, preživeo je Drugi svetski rat, na njegovim su daskama pevale legende od Edit Pjaf do Aznavura. U 21. veku novu slavu stiče posle istoimenog filma sa Nikol Kidman i Evanom Mek Gregorom.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMA NAGRADE ZA TERORIZAM: SAD stavile veto na prijem Palestine u Ujedinjene nacije