PODACI O OBOLELIMA MALO OHRABRUJU: U Francuskoj 3.602 novozaražena, preminulo devetoro

G. ČVOROVIĆ, dopisnik "Novosti" iz Pariza

22. 08. 2020. u 23:05

BROJ novih slučajeva zaraženih korona virusom u Francuskoj je i dalje visok.

ПОДАЦИ О ОБОЛЕЛИМА МАЛО ОХРАБРУЈУ: У Француској 3.602 новозаражена, преминуло деветоро

Foto: AP

Zdravstvene vlasti su, suočene s povećanjem broja inficiranih, prekinule s neobičnom navikom da statistiku ne objavljuju vikendom. Tako je u subotu saopšteno da je za poslednja 24 sata obolelo 3.602 ljudi.

To je za gotovo hiljadu manje nego u petak, ali ipak predstavlja značajan broj u odnosu na nekoliko nedelja ranije.

Istovremeno, procenat novozaraženih se popeo sa 3,4 na 3,5 odsto u odnosu na broj testiranih.

Ali, broj pacijenata u bolnicama i dalje opada. U subotu ih je bilo 4.711, za 34 manje u ukupnom zbiru u odnosu na petak. Na reanimaciji je samo jedan bolesnik više, ukupno 380. Poređenja radi, u jeku epidemije na respiratorima se nalazilo više od 7.500 ljudi, dok se broj novozaraženih takođe, kao i ovih dana, kretao oko 4 do 5 hiljada.

U poslednja 24 sata, preminulo je samo devet ljudi u bolnicama, dok je u martu i aprilu dnevno umiralo po nekoliko stotina ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZAUSTAVITE SE: Guteres - Krajnje je vreme da se zaustavi opasan krug odmazdi na Bliskom istoku