OGLASIO SE PUTINOV KABINET: Izneli podatke o stanju Navaljnog

Novosti online

20. 08. 2020. u 14:14

LEKARI se bore za život Alekseja Navaljnog, koji slovi za Putinovog neprijatelja broj jedan, nakon što je Navaljni navodno otrovan, a sada je stiglo saopštenje iz Kremlja u kojem navode da su spremni da razmotre zahtev za prebacivanje Navaljnog u neku drugu državu kako bi dobio adekvatno lečenje.

ОГЛАСИО СЕ ПУТИНОВ КАБИНЕТ: Изнели податке о стању Наваљног

Foto: Kremlin.ru

Naime, Navaljnom je pozlilo u avionu dok je leteo za Moskvu, zbog čega je obavljeno hitno sletanje u Omsk gde je hospitalizovan i nalazi se u teškom stanju.

Nekoliko sati nakon što je Navaljni primljen u bolnicu oglasili su se iz Kremlja.

Kako su naveli, ukoliko postoji potreba za transport Navaljnog u neku drugu državu kako bi imao bolju medicinsku negu, taj zahtev će hitno biti razmotren.

- Svesni smo situacije u kojoj se nalalzi Aleksej Navaljni i uverevam vas da će, ukoliko stigne zahtev za njegovo prebacivanje u neku drugu državu, taj zahtev biti razmotran u najkraćem mogućem roku. Vlada želi da se Navaljni što pre oporavi, kao što to želi svakom građanu Rusije - saopštio je Dmitrij Peskov, portparol Kremlja.

On je rekao da Kremlj prati situaciju kao i svako drugi - preko medija i da u Putinov kabinet nije stigao nijedan specijalan zahtev po povom pitanju.

On je zamolio javnost da ne pravi "teorije zavere" i na osnovu toga donosi zaključke, već ih je pozvao da u miru sačekaju zvanične informacije, ističući da će, u slučaju da se dokaže da je Navaljni otrovan, biti pokrenuta i zvanična istraga.

Foto: AP

Aleksej Navaljni

Podsetimo, portparolka Fonda za borbu protiv korupcije Kira Jarmiš rekla je da se sumnja da su Alekseju sipali otrov u čaj i tako pokušali da ga ubiju.

- To je bilo jedino što je pio od jutros. Lekari govore da se otrov brže apsorbovao preko vruće tečnosti - saopštila je Jarmiš.

Zamenik načelnika bolnice u kojoj je Navaljni smešten nije potvrdio ove navode, već je rekao da lekari, između ostalog, pokušavaju da utvrde i da li trovanje razlog što je Navaljni u teškom stanju.

Putnici koji su bili u avionu koji je leteo iz Tomska u Moskvu tvrde da je Navaljnom pozlilo tokom leta, zbog čega su hitno morali da slete u Omsk. Kako su rekli, Navaljni je u toaletu vrištao od bolova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri