IRAN PRETI: Ukoliko Izrael pokrene vojnu akciju protiv Irana, upotrebićemo silu

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

18. 04. 2024. u 22:39

IZRAEL mora da bude primoran da prekine svaku vojnu akciju protiv interesa Irana, a u suprotnom će Tel Aviv snositi posledice, poručio je danas iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amirabdolahijan na sednici SB UN.

ИРАН ПРЕТИ: Уколико Израел покрене војну акцију против Ирана, употребићемо силу

Foto Tanjug/AP

-U slučaju bilo kakve upotrebe sile od strane izraelskog režima i narušavanja našeg suvereniteta, Islamska Republika Iran neće nimalo oklevati da potvrdi svoja fundametalna prava da da odlučan i ispravan odgovor kako bi režim zažalio zbog svojih postupaka, upozorio je Amir-Abdolahijan, prenosi Tajms of Izrael.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija glasaće danas o kandidaturi Palestine za punopravno članstvo u UN, a očekuje se da rasprava o ovom pitanju započne 15 časova po lokalnom vremenu, odnosno u 21 čas po centralnoevropskom vremenu.

Očekuje se da će Sjedinjene Američke Države, kao saveznik Izraela, uložiti veto, a Indonezija i Kina već su saopštile da će podržati punopravno članstvo Palestine u Ujedinjenim nacijama.

Za usvajanje rezolucije potrebno je devet glasova za, uz uslov da nijedna od pet stalnih članica (SAD, Velika Britanija, Francuska, Rusija i Kina) ne glasa protiv.

Ukoliko bi, kojim slučajem, dobila podršku Saveta bezbednosti, Palestini bi bila neophodna i dvotrećinska podrška Generalne skupštine UN da bi postala punopravna članica.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)