ODESA BEZ STRUJE: U ruskim raketnim udarima na Lavov poginula jedna osoba

Novosti online

31. 03. 2024. u 10:31

U JUTROŠNjEM ruskom raketnom napadu na Lavovsku oblast na zapadu Ukrajine jedna osoba je poginula, a razoren je jedan infrastrukturni objekat i strahuje se da bi pod ruševinama moglo da bude ljudi, izjavio je načelnik oblasne administracije Lavovske oblasti Maksim Kozicki.

ОДЕСА БЕЗ СТРУЈЕ: У руским ракетним ударима на Лавов погинула једна особа

Foto: Printscreen

Naveo je da je isti objekat kritične infrastrukture bio meta napada i 24. i 29. marta. 

Posle ruskog napada dronom, u Odesi je na energetskom objektu izbio  požar koji je ugašen, a 10.000 potrošača u Odesi i Odeskoj oblasti je ostalo bez struje, izjavio je načelnik regionalne uprave Oleg Kiper.

Kiper je naveo da je ukrajinska PVO uspela da uništi osam ruskih dronova, ali da su delovi oborene bespilotne letelice izazvali požar na jednom od energetskih objekata.

Prethodno su ukrajinski mediji javili da je i električni javni transport u Odesi prestao da radi zbog problema sa napajanjem. 

Operativna komanda Jug ukrajinske vojske saopštila je da su intenzivna borbena dejstva ukrajinske PVO trajala oko dva sata.


 

BONUS VIDEO: JOŠ JEDNA EKSPLOZIJA U BELGORODU: Trenutak kada je projektil pogodio objekte sportskog kompleksa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije