BAJDEN PRETI: Huti su teroristi, odgovorićemo ako nastave nečuveno ponašanje

Tanjug

12. 01. 2024. u 22:02

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden nazvao je danas jemenske Hute "terorističkom grupom", nakon što su američki i britanski ratni avioni, brodovi i podmornice izveli desetine vazdušnih napada širom Jemena.

БАЈДЕН ПРЕТИ: Хути су терористи, одговорићемо ако наставе нечувено понашање

Foto US NAVY

Bajden je rekao da će Vašington odgovoriti Hutima ukoliko nastave da se ponašaju na način koji je, kako je naveo, nečuven, prenosi Rojters.

Bela kuća saopštila je ranije danas da SAD ne žele rat sa Jemenom, ali da neće oklevati da preduzmu dodatne akcije kao odgovor na napade Huta u Crvenom moru.

SAD i Velika Britanija izvele su preko noći desetine vazdušnih napada na položaje Huta u Jemenu, u kojima je stradalo najmanje pet boraca jemenske militantne grupe.

Huti, koji imaju podršku Irana, prethodnih nedelja su napadali brodove na važnim plovnim putevima i ispalili bespilotne letelice i projektile prema samom Izraelu.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!