PREDSEDNIK IRANA NALOŽIO ISTRAGU: Zatražio da se hitno rasvetli ubistvo reditelja Dariuša Mehrjuija

Novosti Onlajn

16. 10. 2023. u 21:16

IRANSKI predsednik Ebrahim Raisi pozvao je na detaljnu istragu ubistva poznatog iranskog režisera i scenariste Dariuša Mehrjuija i njegove supruge, saopštio je danas portparol vlade Ali Bahadori Jahromi.

ПРЕДСЕДНИК ИРАНА НАЛОЖИО ИСТРАГУ: Затражио да се хитно расветли убиство редитеља Дариуша Мехрјуија

Foto: Printskrin/Jutjub

Na sastanku kabineta u nedelju, ministar unutrašnjih poslova Irana Ahman Vahidi i ministar kulture i islamske orijentacije Mohamed Mehdi Esmaili predstavili su izveštaj o tragičnom incidentu, prenosi IRNA.

Raisi je izrazio saučešće zbog gubitka istaknutog filmskog stvaraoca i zahtevao detaljnu istragu o okolnostima ubistava.

Vahidi je osudio sve akcije koje izazivaju nesigurnost u društvu i dodao da iranska policija čini sve napore da uhapsi odgovorne za zločin.

Mehrjui i njegova supruga pronađeni su mrtvi u svojoj kući u provinciji Alborz, na severu Irana, u subotu, a njihova ćerka Mona Mehrjui pronašla je tela kada je u subotu uveče otišla da poseti svog oca. 

Istraga je u toku, ali se ne iznose pretpostavke o motivima dvostrukog ubistva, iako se supruga Dariuša Mehrjuija poslednjih nedelja žalila zbog pretnji nožem na društvenim mrežama.

Mehrjui (83) je bio poznat kao suosnivač novog talasa iranskog filma ranih 1970-ih, sledeći pravac realizma.

Dobitnik je mnogih nagrada, uključujući Srebrni Hugo na Međunarodnom filmskom festivalu u Čikagu 1998. godine i Zlatnu školjku na Međunarodnom filmskom festivalu u San Sebastijanu 1993. godine.

 

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA - Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)