KIM DŽONG UN NA LISTI ZA "ODSTREL": Ukrajinski sajt ga proglasio neprijateljem države

Novosti onlajn

15. 09. 2023. u 13:15

SEVERNOKOREJSKOG vođu Kim Džong Una ozloglašena internet stranica „Mirotvorec” označila je kao neprijatelja ukrajinske države.

КИМ ЏОНГ УН НА ЛИСТИ ЗА ОДСТРЕЛ: Украјински сајт га прогласио непријатељем државе

https://myrotvorets.center/

Zloglasna veb-stranica „Mirotvorec” dodala je severnokorejskog lidera Kim Džong Una na svoju listu navodnih neprijatelja države. Baza podataka „Mirotvorec” proglasila je Kima „saučesnikom ruskih ratnih zločinaca” i dodala da su mu „civilizovane nacije uvele sankcije za kršenje ljudskih prava i nuklearnu ucenu”.

Severnokorejski lider je dodat na veb-stranicu ranije ovog meseca pod imenom „Kim Čen In“. Jedini izvor koji je citirao Mirotvorec („Mirotvorac“) je izveštaj Si-En-Ena iz novembra 2022. koji sadrži tvrdnje Bele kuće da Severna Koreja tajno isporučuje artiljerijske granate Rusiji. Pjongjang i Moskva su negirali optužbe.

Mirotvorec objavljuje lične podatke pojedinaca koje anonimni moderatori smatraju neprijateljima Ukrajine. Takođe, na istoj veb-stranici se proslavlja smrt bilo koga na listi, tako što se na njihove fotografije dopisuje „eliminisan“ crvenom bojom. Ukrajinski pisac i istoričar Oles Buzina i političar Oleg Kalašnjikov ubijeni su nakon što ih je Mirotvorec proglasio neprijateljima.

Dopisnik En-Bi-Si njuza Kir Simons, zvezda filmova za odrasle Eva Elfi i kazahstanski predsednik Kasim-Žomart Tokajev su među javnim ličnostima koje je ovaj sajt stavio na crnu listu zbog svojih navodnih prestupa protiv Ukrajine.

Zapadne pristalice Kijeva uglavnom su zatvorile oči na Mirotvorec, koji radi od avgusta 2014.

Kim je ove nedelje doputovao u zvaničnu državnu posetu Rusiji i posetio je nekoliko lokacija na dalekom istoku zemlje. Njegov plan putovanja uključivao je razgovore sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Severnokorejski lider je ponovio obećanje da će podržati Moskvu u njenoj borbi protiv „imperijalizma“.

(RT)

BONUS VIDEO:

SUSRET O KOME SE PRIČA: Putin pokazuje Kim Džong Unu nove objekte na kosmodromu "Vostočni"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)