NOVA SARADNJA NA POMOLU? Kim DŽong Un posetio rusku fabriku za proizvodnju ratnih aviona, uživao u letu lovca Su-35 (FOTO)

Tanjug

15. 09. 2023. u 08:14

SEVERNOKOREJSKI lider Kim Džong Un stigao je danas u Komsomoljsk, na ruskom dalekom istoku, gde je obišao fabriku koja proizvodi vojne avione, prenosi agencija RIA Novosti.

НОВА САРАДЊА НА ПОМОЛУ? Ким Џонг Ун посетио руску фабрику за производњу ратних авиона, уживао у лету ловца Су-35 (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Zeleni oklopni voz kojim je Kim doputovao u Rusiju stigao je na peron u 8.50 po lokalnom vremenu, a Kim se zajedno sa ruskim zvaničnicima uputio u fabriku koja proizvodi ratne avione i drugu opremu.

Severnokorejski lider je u pratnji zamenika premijera i šefa ruskog Ministarstva industrije i trgovine Denisa Manturova, obišao fabrike aviona u Komsomoljsku na Amuru, a takođe je posmatrao demonstracioni let lovca Su-35, saopštila je ruska vlada.

FOTO: Tanjug/AP

U odeljenju za projektovanje, delegacijama su prikazane digitalne tehnologije koje se koriste za proizvodnju savremenih aviona.

Kako je saopštio Manturov, Rusija vidi potencijal za saradnju sa Severnom Korejom u oblasti proizvodnje aviona, ali i drugih industrija.

Kim Džong Un je doputovao u Rusiju u utorak.

FOTO: Tanjug/AP

Ovo je njegova prva poseta toj zemlji od 2019. godine.

Severnokorejski lider je u sredu razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na kosmodromu Vostočni, a ukupno vreme njihovog sastanka, uključujući i zajednički obilazak kosmodroma, bilo je otprilike šest sati, navodi agencija RIA Novosti.

BONUS VIDEO: RUSIJA: Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

8, 11 ili 12 dana avionom na AFRIČKOM MEDITERANU već od 380 €. Otkrijte!