TIKTOK INFLUENSERKA I NJENA MAJKA: Osuđene na doživotni zatvor zbog ubistva

Tanjug

01. 09. 2023. u 23:43

TIKTOK influenserka Mahek Bukari (24) osuđena je na doživotnu zatvorsku kaznu u minimalnom trajanju od 31 godinu i osam meseci zbog učešća u ubistvu dvojice muškaraca koji su poginuli kada je njihov automobil izleteo sa puta tokom velike brzine izvan Lestera.

ТИКТОК ИНФЛУЕНСЕРКА И ЊЕНА МАЈКА: Осуђене на доживотни затвор због убиства

Foto: Depositphotos

Njena majka Ansrin Buhari, osuđena je na minimalnu kaznu od 26 godina i devet meseci zbog dvostrukog ubistva, prenosi Gardijan.

Na tromesečnom suđenju pred krunskim sudom u Lesteru utvrđeno je da su njih dve bile deo grupe koja je namamila žrtve na Tesko parking u februaru prošle godine, a zatim su ih progonile brzinom do 260 kilometara na sat.

Sakib Husein i Mohamed Hašim Ijazudin iz Okfordšira, obojica stari 21 godinu, poginuli su na licu mesta, kada je njihov automobil sleteo s puta, udario u drvo i zapalio se.

Saučesnici Rekan Karvan (29) i Raes Džamal (23) takođe su osuđeni na doživotni zatvor, u minimalnom trajanju od 26 godina, 10 meseci i 31 godinu, po dve tačke optužnice.

Nataša Aktar (23) osuđena je na 11 godina i osam meseci zatvora, a Amir Džamal ​​(28) i Sanaf Gulamustafa (23) osuđeni su na 14 godina i osam meseci i 14 godina i devet meseci po dve tačke za ubistvo iz nehata.

Tokom izricanja kazne, sudija Timoti Spenser rekao je da je "teret slave" tokom influenserske karijere učinio da Mahek Bukari postane "potpuno opsednuta sobom".

-TikTok i Instagram su u središtu ovog slučaja. To je razlog zašto si ti, Mahek, napustila univerzitet. Da to nisi uradila, sada bi bila mladi apsolvent sa celim životom pred sobom. Sada si osuđena da najbolje godine provedeš u zatvoru, rekao je Spenser.

Na sudu je navedeno da je Mahek učestvovala u zasedi, nakon što je Husein zapretio da će upotrebiti eksplicitne fotografije kako bi razotkrio dugogodišnju aferu koju je imao sa njenom majkom Ansrin, ako mu ne vrati 3.000 funti za koje je tvrdio da je potrošio na nju.

ćerka je potom lagala policiju u očajničkom pokušaju da pobegne od pravde, dajući protivrečne izjave o tome kako je bila svedok saobraćajne nesreće.

U ranim satima 11. februara prošle godine, Mahek se dogovorila da se sastane sa Huseinom na parkingu u Lesteru pod izgovorom da će mu dati novac. Ona je stigla u grupi od osmoro ljudi, od kojih su mnogo nosili maske za lice, a najmanje jedna osoba je nosila oružje.

Kada su Husein i njegov bliski prijatelj Ijazudin, koji je ponudio da ga odveze, stigli na parkiralište, brzo su pobegli sa lica mesta, a grupa ih je progonila velikom brzinom, što je dovelo do fatalne nesreće.

Husein je pozvao policiju neposredno pre smrti i prijavio da ga prate mladići u fantomkama i da pokušavaju da ga ubiju.

BONUS VIDEO - U STROJU NAJBOLjIH: "Novosti" na obuci novih pripadnika 72. brigade za specijalne operacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)