"PREPUSTIO SAM SE NEBU I POMOĆI LEKARA": Oglasio se Berluskoni nakon izlaska iz bolnice, vraća se u politiku

Tanjug

22. 05. 2023. u 17:13

BIVŠI premijer Italije Silvio Berluskoni oglasio se danas nakon nedavnog izlaska iz bolnice i poručio da se oseća bolje i da počinje da obnavlja svoju stranku Forca Italia (FI).

ПРЕПУСТИО САМ СЕ НЕБУ И ПОМОЋИ ЛЕКАРА: Огласио се Берлускони након изласка из болнице, враћа се у политику

FOTO: AP/Tanjug

- Prepustio sam se nebu i pomoći lekara. Bilo je teško, ali ja sam uvek bio samouveren - izjavio je Berluskoni u intervjuu za dnevnik Korijere dela Sera, prenela je agencija ANSA.

Na pitanje o eventualnoj reorganizaciji stranke u susret evropskim izborima, bivši premijer je odgovorio da je istorija FI obeležena neprekidnim obnavljanjem.

- Nastavićemo tako da radimo. FI ima iskusnu i autoritativnu nacionalnu i lokalnu vladajuću klasu. Oni nisu i neće biti sami, jer ću ja nastaviti da u potpunosti obavljam svoje obaveze osnivača i lidera stranke. Odnosi sa našim političkim saveznicima su takođe odlični - rekao je Bersluskoni.

Prema njegovim rečima stranka je kažnjena posledicama sudskog progona kojem je neosnovano bio izložen, a okončan nizom oslobađajućih presuda.

- To je ozbiljno narušilo naš imidž. Mislim da Italijani to sada shvataju i da će nam ponovo ukazati poverenje - rekao je Berluskoni.

BONUS VIDEO: OBUKA NA "TERMINATORIMA" - Vežba mobilisanih rezervista i dobrovoljaca u Donjecku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)