MEDVEDEV OŠTRO ODBRUSIO: Ursula Fon der Lajen želi da ograniči cenu ruskog gasa, zato ga u Evropi više neće biti

Novosti online

03. 09. 2022. u 13:16

ZAMENIK predsedavajućeg ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev prokomentarisao je odluku zemalja G7 da podrže uvođenje cenovnih ograničenja na uvoz ruskog gasa.

МЕДВЕДЕВ ОШТРО ОДБРУСИО: Урсула Фон дер Лајен жели да ограничи цену руског гаса, зато га у Европи више неће бити

Foto: AP Photo / RIA Novosti Kremlin, Mikhail Klimentyev, Presidential Press Service

Odluka najbogatijih zemalja naišla je na veliko negodovanje među ruskim zvaničnicima, uključujući i samog Medvedeva, koji je rekao da bi takav potez mogao da stvori dodatni problem, posebno ako Evropska unija odluči da zvanično uvede takvu odluku.

 - Došlo je vreme da Evropska unija uvede gornju granicu cene gasa koji se uvozi iz Rusije. Tako je rekla Fon der Lajen. Jednostavno, biće isto kao i sa naftom. U Evropi više neće biti ruskog gasa - rekao je Medvedev.

Podsetimo, nakon što su zemlje G7 podržale odluku o uvođenju gornje granice cene ruske nafte i gasa, ovaj potez podržala je i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Pored ograničavanja gornje cene nafte i gasa, ministri zemalja G7 potvrdili su nameru da se zabrani pomorski transport ruske nafte i naftnih derivata ukoliko se ne kupuju po limitiranoj ceni.

 - Zemlje G7 su takođe potvrdile da će, pored ograničenja nafte, razviti mehanizme koji će omogućiti ranjivim zemljama da zadrže pristup energetskim tržištima, uključujući i Rusiju - piše ruska novinska agencija RIA.

BONUS VIDEO:

POMRAČENjE U BERLINU: Bez ambijentalnog osvetljenja zbog štednje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)