(MAPA) IZVEŠTAJ SA FRONTA: Uništena zapadna oprema kod Lavova, ruski artiljerci izbacili iz stroja 120 ukrajinskih vojnika kod Novotoškovske

P. Z. S. / telegram@rybar

18. 04. 2022. u 19:36 >> 19:50

U TOKU je 54. dan Rusko Ukrajinskog rata. Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini.

(МАПА) ИЗВЕШТАЈ СА ФРОНТА: Уништена западна опрема код Лавова, руски артиљерци избацили из строја 120 украјинских војника код Новотошковске

Foto Tanjug

 Žestoke borbe vode se u Mariupolju i na pravcu južno od Izjuma.

Izveštaj o stanju na frontu dao je general Igor Konašenkov.

On je istakao da su ujutro 18. aprila, visokoprecizne rakete lansirane iz vazduha (sa aviona Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije) u regionu Ljvova pogodile su 124. udruženi centar logističke podrške logističkih snaga ukrajinskih trupa.

Uništeni su logistički centar i velike pošiljke stranog naoružanja koje je u proteklih 6 dana dopremljeno Ukrajini iz Sjedinjenih Država i evropskih zemalja.

On je dodao i da je pored toga, uništeno veliko skladište municije u blizini sela Vasilkov, u Kijevskoj oblasti.

- Tokom dana, visokoprecizne rakete ruskih vazdušno-kosmičkih snaga uništile su 16 vojnih objekata Ukrajine, kazao je Konašenkov i dodao – da su među njima uništena i dva komandna mesta, dva uporišta ukrajinskih trupa, kao i mesta koncentracije neprijateljskog ljudstva i vojne tehnike u oblastima naseljenih mesta Popasna, Barvenkovo i Crveni Liman.

U izveštaju se navodi i da je Operativno-taktička avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije izvršila udare na 84 vojna objekta u Ukrajini.

U tim napadima uništeno je: u Dnjepropetrovsku postrojenje za popravku bojevih glava taktičkih raketa „Točka-U“; U rejonu naselja Zelenoje polje, komandno mesto bataljona teritorijalne odbrane; a kod sela Červonoja Poljana dva skladišta municije i skladište goriva.

Ilustracija Riafan.ru



- Pogođeno je i 47 područja koncentracije neprijateljske ljudstva sa vojnom tehnikom i 22 vatrena položaja artiljerije ukrajinskih trupa, kazao je gneral Konašenkov.

On je kazao i da su raketne trupe i artiljerija granatirali 331 vojni cilj. Tom prilikom, prema izveštaju Konašenkova, pogođeno je devet komandnih i kontrolnih punktova, skladište raketnog i artiljerijskog naoružanja, kao i 315 područja koncentracije neprijateljske ljudstva u rejonima naseljenih mesta Popasnaja i Novomajorsko.

- Veliki gubici zadati su prilikom udara na području naselja Novotoškovska kada je izbačeno iz stroja do 120 ukrajinskih vojnka i 9 jedinica vojne tehnike, rekao je Konašenkov.

Od početka sukoba, ukupno, uništeno je, 139  aviona i 107 helikoptera, 483 bespilotne letelice, 250 protivvazdušnih raketnih sistema, 2.337 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 254 višecevna bacača raketa, 1.009 topova i minobacača poljske artiljerije, kao i kao 2.196 jedinica specijalnih vojnih vozila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave