VOJNA POMOĆ KIJEVU: Češka poslala Ukrajini tenkove T-72 i vozila BVP-1

Tanjug

05. 04. 2022. u 17:09

ČEŠKA je poslala u Ukrajinu nekoliko tenkova T-72 i borbenih vozila pešadije BVP-1, javlja Rojters pozivajući se na izvor iz češkog odbrambenog sektora.

ВОЈНА ПОМОЋ КИЈЕВУ: Чешка послала Украјини тенкове Т-72 и возила БВП-1

Foto printsckrin telegram/RVvoenkor

On je na taj način potvrdio navode češke televizije, koja je objavila na Tviteru snimke voza sa pet tenkova i pet borbenih vozila.

Kako se navodi, pošiljka je poklon koji je dogovoren sa NATO saveznicima.

Televizija je navela da je tu informaciju potvrdio šef odbora za evropske poslove donjeg doma češkog parlamenta Ondrej Benešik, koji je Rojtersu rekao da je to saznao od stručnjaka za odbranu iz njegove Hrišćansko-demokratske partije.

Izvor Rojtersa iz češkog odbrambenog sektora je, takođe, potvrdio da su tenkovi i borbena vozila poslati u Ukrajinu, ali je odbio da govori o detaljima pošiljke iz bezbednosnih razloga.

Češka ministarka odbrane Jana Černohova rekla je poslanicima da neće ni potvrditi ni negirati detalje o češkoj pomoći Ukrajini.

-Mogu jedino da vas uverim da Češka Republika pomaže Ukrajini koliko može i da će nastaviti da pomaže vojnom opremom, kako lakom tako i teškom, navela je ona.

BONUS VIDEO: AKCIJA KOD MARINIKE: Ruska artiljerija udara po ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni