ZAHAROVA POTVRDILA: Moskva dobila odgovor na svoje predloge o bezbednosti

Novosti onlajn

26. 01. 2022. u 18:42

ZAMENIK ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško primio je američkog ambasadora u Rusiji DŽona Salivana, saopštila je portparolka Ministarstva Marija Zaharova na svom nalogu na Telegramu.

ЗАХАРОВА ПОТВРДИЛА: Москва добила одговор на своје предлоге о безбедности

Foto: Jutjub/Ruptly/Depositphotos

Šef američke diplomatske misije je tokom sastanka uručio pisani odgovor američke administracije na predlog bilateralnog sporazuma o garancijama bezbednosti koji je ranije podnela ruska strana.

Ranije je objavljeno da su Sjedinjene Američke Države predale odgovor Rusiji na njene predloge o bezbednosnim garancijama.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije objavilo je 17. decembra 2021. nacrte ugovora sa Sjedinjenim Američkim Državama o garancijama bezbednosti, kao i sporazuma o merama za obezbeđenje bezbednosti Rusije i država-članica Severnoatlantskog saveza. Dokument, između ostalog, uključuje odredbe o međusobnom nerazmeštanju raketa srednjeg i kratkog dometa u međusobnom dometu, odustajanje od daljeg širenja NATO-a na račun bivših sovjetskih republika i o smanjenju broja vojnih vežbi. Konsultacije o ovim pitanjima održane su 10. januara u Ženevi, 12. januara u Briselu je održan sastanak Saveta Rusija-NATO, a 13. januara u Beču je održan sastanak Stalnog saveta OEBS-a.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

PO PRVI PUT: Ruski mirovnjaci uvežbavaju taktiku "driftovanja" minobacača u Nagorno-Karabahu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OTAC MEGAN MARKL DOŽIVEO MOŽDANI UDAR: Tomas hitno hospitalizovan, izgubio moć govora