GRČKA POSTAVILA OGRADU NA GRANICU SA TURSKOM: Strah od migranata posle Erdoganove izjave

Tanjug

21. 08. 2021. u 07:09

GRČKA je postavila zaštitnu ogradu i sistem nadzora duž granične linije sa Turskom u dužini od 40 kilometara zbog zabrinutosti od talasa izbeglica iz Avganistana.

ГРЧКА ПОСТАВИЛА ОГРАДУ НА ГРАНИЦУ СА ТУРСКОМ: Страх од миграната после Ердоганове изјаве

Foto: Tanjug/AP

- Ne možemo pasivno da čekamo šta će se događati. Nećemo dozvoliti ilegalne ulaske u Grčku - predočio je grčki ministar za zaštitu prava građana Mikalis Krisokoidis tokom jučerašnje posete regionu Evros.

Njegovi komentari usledili su nakon što je Turska pozvala evropske zemlje da preuzmu odgovornost za izbeglice iz Avganistana.

U telefonskom razgovoru s grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da bi nagli porast broja ljudi koji napuštaju Avganistan mogao predstavljati "ozbiljan izazov za sve".

On je upozorio da je novi talas izbeglica neizbežan "ukoliko se ne preduzmu potrebne mere u Avganistanu i Iranu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...