BOMBAŠ IZ SARAJEVA USKORO PRED SUDIJOM: Osumnjičeni predat Tužilaštvu, pucao i na policijsko vozilo

Novosti online

28. 02. 2021. u 18:04

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas su predali u nadležnost Tužilaštva KS muškarca koji je u subotu bacio eksplozivnu napravu u sarajevskom naselju Grdonj.

БОМБАШ ИЗ САРАЈЕВА УСКОРО ПРЕД СУДИЈОМ: Осумњичени предат Тужилаштву, пуцао и на полицијско возило

Foto: Printskirin/Jutjub/Klix.ba

Kako su ranije naveli iz MUP Kantona Sarajevo, muškarac S.T. aktivirao je u subotu eksplozivnu napravu te se nakon toga udaljio iz porodične kuće.

Incidentu, odnosno bacanju eksplozivne naprave, prethodila je svađa kod jednog objekta u kojoj je učestvovao i osumnjičeni.

Nakon toga, pripadnici policije organizovali su potragu za osumnjičenim s ciljem hapšenja. U 20.40 jedna policijska patrola primetila je osumnjičenog koji je potom ispalio jedan hitac iz vatrenog oružja pištolja prema službenom policijskom vozilu u pokretu, a zatim pobegao.

Ubrzo su se pripadnicima MUP Kantona Sarajevo u potrazi i hapšenju pridružili i pripadnici Sektora za policijsku podršku.

Osumnjičeni S.T uhapšen je u 1.25 u mestu Grdonj, na području gđe se nalazi repetitor. Prilikom hapšenja, pripadnici policije su kod osumnjičenog pronašli jednu ručnu bombu, jedan ručno pravljeni pištolj i dva metka za lovačko naoružanje.

Osumnjičeni se tereti za krivična dela izazivanje opšte opasnosti, oštećenje tuđe stvari, napad na službenu osobu u vršenju poslova bezbednosti, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

(Srpskainfo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri