OVAKVOM GOSTU SE NISU NADALI: Medved upao u pekaru i pojeo 60 kolača (VIDEO)

Novosti online

27. 05. 2023. u 07:59

GLADNI crni medved upao je u garažu pekare u Ejvonu u Konektikatu, uplašio nekoliko zaposlenih i poslužio se sa 60 kolačića pre nego što je otišao.

ОВАКВОМ ГОСТУ СЕ НИСУ НАДАЛИ: Медвед упао у пекару и појео 60 колача (ВИДЕО)

Foto: Unsplash

Radnici u pekari u gradu Ejvonu u sredu su utovarili kolače u kombi za isporuku kada se pojavio medved, javlja AP.

U Konektikatu živi između 1.000 i 1.200 crnih medveda, kaže državna agencija za zaštitu životne sredine, a viđeni su prošle godine u 158 od 169 gradova u državi.

Vlasnica pekare Mirijam Stivens napisala je u objavi na Instagramu da je čula zaposlenu Morin Vilijams kako vrišti i viče da je u garaži medved.

Vilijamsova je rekla za TV stanicu "WTNH" da je vikala da uplaši medveda, ali se on povukao i vratio tri puta.

Ona je dodala da je medved jurnuo na nju, pa je ona izašla iz garaže i pobegla.

Snimak sa nadzorne kamere prikazuje radnike pekare kako šetaju oko preduzeća kako bi pokušali da uplaše medveda, ali onda beže nakon što ih on uplaši.

Na snimku se vidi kako medved vuče kontejner sa kolačima iz garaže na parking. Stivensova je rekao da je medved pojeo 60 kolača.

Pekar je konačno oterao medveda pomoću automobilske sirene, rekla je Vilijamsova.

Četvoronogi lopov je otišao do dolaska policije i službenika iz Odeljenja za energetiku i zaštitu životne sredine Konektikata.

Srećom, u ovom incidentu niko nije povređen.

Jedna 74-godišnja žena pretrpela je ujede za ruke i noge prošlog meseca kada ju je napao medved dok je šetala psa u predgrađu Hartforda, što je bio prvi takav napad ove godine u Konektikatu. Prošle godine bila su dva napada, uključujući jedan u oktobru kada je desetogodišnji dečak teško povređen u dvorištu.

- Učestalost i ozbiljnost interakcija medved-ljudi se povećavaju - rekao je portparol Odeljenja za energetiku i zaštitu životne sredine, Pol Kopleman u petak.

Statistički podaci koje je prikupilo to odeljenje pokazuju da je bilo rekordnih 67 izveštaja o ulasku medveda u domove u Konektikatu 2022.

Prethodni rekord je bio 45 u 2020. godini, prenosi Telegraf.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Mislio da ga je žena varala i da dete nije njegovo - posle DNK testa usledio je ŠOKANTAN OBRT