FINALE U TEKSASU: Veliki uspeh studenata ETF na takmičenju iz oblasti energetske elektronike

B.B.

18. 06. 2024. u 17:48

TIM studenata sa Elektrotehničkog fakulteta, Univerziteta u Beogradu "H-Bridges" plasirao se u finale najvećeg svetskog univerzitetskog IEEE takmičenja u oblasti energetske elektronike - International Future Energy Challenge 2024 (IFEC2024), koje će se održati u julu na Teksas univerzitetu u Ostinu.

ФИНАЛЕ У ТЕКСАСУ: Велики успех студената ЕТФ на такмичењу из области енергетске електронике

Foto: A. Živković

Naši akademci nadmetaće se sa timovima iz Nemačke, SAD-a, Tajvana i Kine.Takmičenje je jedinstveno po tome što studenti moraju samostalno raditi na svim aspektima projekta, od razvoja i realizacije idejnog rešenja do obezbeđivanja svih potrebnih finansijskih sredstava i materijalnih resursa.

Ovogodišnji zadatak je stereo audio pojačavač klase D, snage 400W sa dva stereo i jednim subvufer kanalom.

U poređenju sa konvencionalnim pojačavačima, prednost ovakvog uređaja je poboljšana energetska efikasnost, bolji kvalitet zvuka i frekvencijski raspon, kao i smanjenje težine.

Pristup našeg tima se ogleda u potpunoj digitalnoj implementaciji koja smanjuje veličinu i olakšava komunikaciju sa korisnikom.

Polufinale je bilo u Los Anđelesu u okviru najveće svetske konferencije primenjene energetske elektronike - Applied Power Electronics Conference.

Tada je u jakoj konkurenciji, tim Elektrotehničkog fakulteta obezbedio plasman u finale takmičenja, koje će se održati u julu mesecu na Teksas Univerzitetu, u Ostinu.

Predstavnici Srbije takmičiće se sa timovima iz Nemačke, SAD-a, Tajvana i Kine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA NA AFRIČKOM MEDITERANU: Ovo ne smete propustiti - cene nikad niže!