OTVOREN ANDRIĆEV HOL: "Borba" odala počast slavnom srpskom piscu i nobelovcu (VIDEO)

A. V. V.

23. 04. 2021. u 21:21

HOL Ive Andrića svečano je otvoren u petak, na Svetski dan knjige i autorskih prava, u prostorijama "Borbe" u Beogradu, čime je ova kuća odala počast slavnom srpskom piscu.

ОТВОРЕН АНДРИЋЕВ ХОЛ:  Борба одала почаст славном српском писцу и нобеловцу (ВИДЕО)

Pištalo u prostorijama "Borbe" / Foto Z. Jovanović

Zidove u "Borbi" od sada će krasiti fotografije našeg nobelovca.

Izložene su i njegove knjige u izdanju naše kompanije, kao i naslovne strane "Večernjih novosti" i "Borbe" koje su donele tekstove o uručenju Nobelove nagrade Andriću.

Svečanosti je u petak prisustvovao i ugledni pisac i v. d. upravnika Narodne biblioteke Vladimir Pištalo, koji je rekao da mu je čast što je u prostoru koji postaje jedna vrsta muzeja.

- Drago mi je da ovo nije samo jedan momenat kada se sećamo Ive Andrića - istakao je Pištalo. - Pogotovo mi je drago što ga se sećaju mladi ljudi koji su pripremili ovu izložbu. Ja sam sad čuo da ne znamo kada je tačno rođen Andrić. Pisac je uvek rođen u srcu čitaoca u onom trenutku kada ga otkrije i kada otvori njegovo delo. I kada kaže - ovo isto ja mislim, ovo što čitam ovde, samo nisam umeo to da izrazim. To sam u stvari ja, samo van sebe, jer ono što je Andrić govorio, ako nas nečemu uči književnost, to je da nismo ni u čemu ni sami ni prvi ni jedini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri