FENOMEN ROKENROL KULTURE: Gost na tribini viće Dejan Cukić

V. V. S.

19. 02. 2021. u 11:32

TRIBINA “"Fenomen rokenrol kulture - od ideologije ka praksi" autorke Jelene Pavićević, biće održana u subotu, 20. februara, u UK Parobrod, a gost na tribini biće Dejan Cukić.

ФЕНОМЕН РОКЕНРОЛ КУЛТУРЕ: Гост на трибини виће Дејан Цукић

Foto ATA Images

Ciklus tribina na temu rokenrol ideologije se bavi različitim pojavama unutar potkulture i predstavlja fenomenološke kontekste koji su označili nastanak socio-političkih promena od druge polovine XX veka.

Učesnici razgovora su teoretičari i istoričari umetnosti, predstavnici rokenrol muzičke scene i likovni umetnici na koje je uticala rok muzika.

Fokus će biti na muzičarima koji su kroz svoj narativ uticali na promene na sceni, ali i direktno svedočili o važnosti progresa u momentu u kom su stvarali. Na taj način sprovešće se presek muzičke scene i sagledati proces razvoja rokenrola od osamdesetih godina do danas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEZNANJE, PORICANJE I ZABORAV : Filozofsko pozorište u Bitef teatru