FESTIVAL U KULTURNOM CENTRU BEOGRADA: Nedelja finskog filma

A.P.

07. 04. 2022. u 13:17

POSLE četiri godine pauze, pred publikom će se od danas naći nova Nedelja finskog filma. U Dvorani Kulturnog centra Beograda do 11. aprila biće prikazano najbolje od finske kinematografije u protekle četiri godine, a u centru svih ovih različitih filmova je ljubav, u najrazličitijim oblicima i formama.

ФЕСТИВАЛ У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ БЕОГРАДА:  Недеља финског филма

Foto IMDb

Festival večeras (20.00) otvara romantična drama "Aurora" Mije Tervo. Naslovna junakinja, kraljica zabave, jedne noći upoznaje Iranca Darijana. Darijan beži od smrti, a Aurora od ljubavi. Oni su potrebni jedno drugom da bi konačno prestali da trče.

Na repertoaru u petak su izbeglička drama "Prvi sneg" (u 18.00) i kontroverzno ostvarenje "Psi ne nose pantalone" (20.00), koje je premijeru imalo na prošlogodišnjem Kanskom festivalu. Prvog dana vikenda publika može videti komediju "Čelične dame" i dramu "Šumski div", dok su u nedelju na programu "Igre među prijateljima" i "Tove". Festival zatvara "Slepi čovek koji nije želeo da pogleda Titanik", ovenčan nagradom publike na Venecijanskom festivalu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ GLEDA BRUKU I NE VERUJE: Kakav skandal na Rolan Garosu! Da je Srbin to uradio, već bi leteo kući (VIDEO)