KREDIT NA MUĆKU: Presuda za zloupotrebe u Agrobanci

V.N.

08. 02. 2021. u 09:20

PRESUDA za 10 optuženih u aferi "Agrobanka" trebalo bi da bude izrečena sutra u Specijalnom sudu u Beogradu, osam i po godina nakon započinjanja istrage, kada je u avgustu 2012. bio uhapšen nekadašnji predsednik Izvršnog odbora te banke Dušan Antonić i još nekoliko njegovih saradnika.

КРЕДИТ НА МУЋКУ: Пресуда за злоупотребе у Агробанци

Foto: Depositphotos

Presuda, međutim, neće biti izrečena Antoniću, jer je prema njemu pre tri godine razdvojen postupak zbog procesne nesposobnosti za suđenje. On je negirao sve optužbe na početku suđenja, a u pritvoru je bio godinu dana.

SLUČAJ

OPTUŽNICA u ovom slučaju je podignuta u februaru 2013.  Sudski proces započet je pet meseci kasnije.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je u završnoj reči u avgustu prošle godine zatražilo osuđujuću presudu i zatvorske kazne za optužene jer su, kako smatra, zloupotrebili položaj u vezi sa dodelom kredita te banke, dok je odbrana tražila od suda oslobađajuće presude, negirajući optužbe.

- Postoji opravdana sumnja da su optuženi od početka 2006. pa do kraja 2011. godine protivno Zakonu o bankama i internim propisima i procedurama u Agrobanci odobravali kredite, bankarske garancije, davali menice i otpisivali dospele obaveze preduzeća, klijenata banke - smatra Tužilaštvo.

Odobreni krediti, navodno nisu vraćeni, a izdate bankarske garancije i avalirane menice pale su na teret Agrobanke, pa je banka oštećena za više desetina miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!