DVA HRVATA UHAPŠENA U BEOGRADU Evo kako su varali firme po Srbiji

J.D.LJ.

06. 10. 2020. u 15:16

TREĆE osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odredilo je zadržavanje u trajanju od 48 časova hrvatskim dravljanima H.P. (33) i J.K. (29), zbog izvršenja krivičnog dela prevara u saizvršilaštvu.

ДВА ХРВАТА УХАПШЕНА У БЕОГРАДУ Ево како су варали фирме по Србији

Foto Ilustracija

Osumnjičenima se stavlja na teret da su tokom septembra meseca 2020. godine u Beogradu, na više različitih lokacija, u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist doveli lažnim prikazivanjem činjenica drugoga u zabludu i time ga naveli da na štetu svoje imovine nešto učini. Tako su pribavili imovinsku korist koja prelazi milion i petsto hiljada dinara.


Osumnjičeni H.P  angažovao je privredno društvo da izradi 186.300 primeraka ponuda za upis u privredni registar koji je preko drugog privrednog društva vodio jedan od osumnjičenih u predmetu, pozivajući pismenim putem zainteresovane privredne subjekte da izvrše uplate iznosa od 4.500,00 dinara na račun tog privrednog društva, te je po osnovu odštampanih ponuda i dostavljenih uplatnica 1572 privredna subjekta izvršilo uplate traženog novca, iako nije oformljen registar u koji su upisani podaci tih privrednih subjekata, pa je pribavljena imovinska korist od oko 7.000.000,00 dinara. Uhapšeni su prevarili 1.500 preduzeća i firmi u Srbiji.

U istražnom postupku nakon saslušanja osumnjičenih, od strane tužilaštva predloženo je određivanje pritvora osumnjičenima u trajanju od 30 dana, što je rešenjem suda i određeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)