Apelacioni sud razmatra žalbe na presudu za ubistvo Ćuruvije

N. B.

07. 07. 2020. u 11:27

Pred Apelacioni sudom u Beogradu počela je sednica po žalbama izjavljenih na prvostepenu presudu Specijalnog suda u postupku protiv optuženih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, 11. aprila 1999. godine.

Апелациони суд разматра жалбе на пресуду за убиство Ћурувије

Foto: D. Milovanović

Radomir Marković, bivši prvi čovek Resora Državne bezbednosti je zbog podstrekavanja na ubistvo osuđen na 30 godina zatvora. Milanu Radonjića, bivšem šefu beogradskog Centra RDB izrečena je ista kazna. Na po 20 godina zatvora osuđeni su radnici Službe Ratko Romić i Miroslav Kurak, koji je u bekstvu. Prema presudi, Ćuruviju je ubila nepoznata osoba.

 

Sednici, između ostalog prisustvuju Radonjić i Romić, dok je Marković, koji je u zatvoru, obavestio veće da ne želi da prisustvuje. U sudnici je njegova supruga.

 

Tokom današnjeg dana sudija izvestilac će izneti presudu sa njenim obrazloženjem, a za sutra je planirano da tužilaštvo i odbrana iznesu usmeno svoje žalbe. Nakon toga će veće u nejavnom delu doneti odluku, da li će potvrditi presudu, preinačiti je ili ukinuti i zahtevati novo suđenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati