OSUĐENI NARKODILERI IZ KRNJAČE: Nagodili se na višegodišnje zatvorske kazne

S. J. M.

12. 12. 2023. u 14:49

Petar Banović i Pavle Opačić potpisali su sa Višem tužilaštvom u Beogradu sporazum o priznanju krivice za držanje narkotika radi dalje prodaje, a Nikola Miljkovića za pomaganje u izvršenju ovog krivičnog dela i Viši sud ga je potvrdio.

ОСУЂЕНИ НАРКОДИЛЕРИ ИЗ КРЊАЧЕ: Нагодили се на вишегодишње затворске казне

FOTO: Novosti

Po tom sporazumu, kako saznajemo, Banović je osuđen na tri i po godine zatvora, Opačić na četiri godine i osam meseci zatvora, a Miljković na godinu dana kućnog zatvora.

Njih trojica su bili osumnjičeni da su kao grupa, po prethodnom dogovoru radi dalje prodaje, kupili veću količinu različitih opojnih droga, kao i sredstva koja služe za razmeru i pakovanje. Narkotike su držali u kući Banovića u Krnjači, u kojoj je policija pronašla i zaplenila 22 kilograma marihuane, dva kilograma amfetamina, 700 grama hašiša, 150 tableta ekstazija, mašinu za vakumiranje i dve elektronske vagice za precizno merenje.

Oni su priznali krivično delo u potpunosti i naveli su da su spremni da snose posledice i kaznu. Okrivljeni Miljković je rekao da je nekoliko puta po nalogu Pavla Opačića, doveo njega u vezu sa kupcima narkotika, da se kaje i da to više neće ponoviti. 

Banović i Opačić su 13 meseci bili u pritvoru otkako su u novembru prošle godine uhapšeni i on im je ukunut nakon potvrđivanja sporazuma. Onu su pušteni na slobodu, na kojoj će biti dok ne budu pozvani u zatvor na izdržavanje kazne. Pritvor će im biti uračunat u dužinu kazne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave