IZ MEDIJA SAZNAO DA JE "META": U postupku protiv Darka Šarića saslušan svedok saradnik Nebojša Joksović

E. H.

21. 07. 2022. u 22:00

SVEDOK saradnik u postupku koji se protiv Darka Šarića vodio svojevremeno pred Specijalnim sudom zbog trgovine narkoticima, Nebojša Joksović, saslušan je danas u Tužilaštvu za organizovani kriminal kao svedok u novoj istrazi koja se vodi protiv Pljevljaka i još nekoliko osoba.

ИЗ МЕДИЈА САЗНАО ДА ЈЕ МЕТА: У поступку против Дарка Шарића саслушан сведок сарадник Небојша Јоксовић

Darko Šarić, Foto Tanjug

Pre tri meseca, TOK je započeo postupak zbog sumnje da je Šarić tokom boravka u pritvoru oformio kriminalnu grupu, koja je navodno trgovala drogom. Pored toga, osumnjičen je da je sa pripadnicima te grupe radio na diskreditaciji Joksovića. Pre mesec dana istraga je proširena na još jedno delo - pripremanje ubistva svedoka saradnika.

Kako je ranije objavljeno, u komunikaciji, preko "Skaj" aplikacije, došlo se do dokaza da je Šarić, navodno, davao instrukcije na koji način treba da se organizuje likvidacija Joksovića, kao i nabavku oružja da se počini ovaj zločin.

Nebojša Joksović, Foto Privatna arhiva

Joksović je juče, kako nezvanično saznajemo, kazao da nema nikakva saznanja da je pripremana njegova likvidacija, dodajući da je o tome saznao iz medija. Istakao je, navodno i da nije u zavadi sa osumnjičenima, kao i da se ne pridružuje krivičnom gonjenju osumnjičenih i da ne ističe imovinsko-pravni zahtev.

Pored Pljevljaka, za ovo delo su osumnjičeni i advokat Dejan Lazarević, zatim Bojan Stanojković, Danilo Odović, Stefan Andrejić, Milan Vučinić i Uroš Radovanović, koji se ranije prezivao Mišić.

Prema rečima našeg izvora, za vreme Joksovićevog kratkog izlaganja, u Tužilaštvo su iz pritvorske jedinice dovedeni Šarić, Lazarević i Radovanović (Mišić), koji po zakonu imaju pravo da prisustvuju saslušanjima svedoka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!