SPASEN DEČAK (14) IZ NIŠA KOJI SE PREDOZIRAO: Bio pozitivan na heroin, kanabis i metadon

Novosti Onlajn

25. 07. 2023. u 14:01

LEKARI Dečje klinike u Nišu uspeli su da spasu četrnaestogodišnjeg dečaka koji je juče ujutru dovezen u besvesnom stanju.

СПАСЕН ДЕЧАК (14) ИЗ НИША КОЈИ СЕ ПРЕДОЗИРАО: Био позитиван на хероин, канабис и метадон

Foto: Milena Anđela/Profimedia/Ilustracija

On se, kako mediji nezvanično saznaju, predozirao u ranim jutarnjim časovima, a u krvi su mu pronađene supstance heroina, kanabisa i metadona. Ovaj dečak je iz Niša, a poznat je kao zavisnik od narkotika.

- Vozilom Hitne pomoći Niš maloletnik star 14 godina dovezen je u prepodnevnim satima u UC UKC Niš, bez svesti. Pacijent je intubiran i prebačen na Kliniku za pedijatriju jer je maloletan. Analize krvi potvrdile su da se radi o trovanju narkoticima, ali je utvrđeno da pacijent ima i ranije zadobijenu posekotinu na nozi koja nije adekvatno lečena i koja je pod infekcijom. Iako je stanje pacijenta u momentu prijema bilo jako teško, zahvaljujući lekarima Klinike za pedijatriju i Urgentnog centra UKC Niš, dečak je stabilizovan, budan je i uspostavio je samostalno disanje - saopšteno je iz Univerzitetsko-kliničkog centra.

Nezvanična saznanja kažu da dečak dolazi iz problematične porodice, kao i da je jedan od njegovih najbližih korisnik narkotika.

- Vrlo je teška situacija jer o njemu malo ko vodi računa. Čim je došao do svesti, zahtevao je da bude pušten kući jer zna da će doći u krizu tamo na klinici. Ima tu posekotinu, verovatno od nekog gvožđa, koja se inficirala, tako da lekari ne mogu da ga puste da tek tako odšeta. Videćemo sa Centrom za socijalni rad kako je najbolje da ga zbrinemo - rečeno je iz izvora istrage.

Policija je upoznata sa ovim slučajem i danas će preduzeti korake.

BONUS VIDEO: VELIKA AKCIJA POLICIJE NA VOŽDOVCU - Dvojac pao sa 12 kilograma kokaina

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!