ZNALI DA NOVAC POTIČE OD KRIMINALA: Detalji hapšenja pripadnika MUP, pronađena i droga

Z. Uskoković

13. 08. 2023. u 19:00

PRIPADNICI MUP Srbije, Sektora unutrašnje kontrole (SUK) u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapsili su policijskog službenika saobraćajne policije PU za grad Beograd D. S. (41) i M. S. (29) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca.

ЗНАЛИ ДА НОВАЦ ПОТИЧЕ ОД КРИМИНАЛА: Детаљи хапшења припадника МУП, пронађена и дрога

D. Milovanović

Sumnja se da je M. S. nakon zaustavljanja vozila, kojim je upravljala, u kesu koju joj je osumnjičeni D. S. dao kroz prozor automobila, stavila oko 76.000 evra, a zatim mu tu istu kesu sa novcem predala. Policajac je potom ušao u svoje vozilo. Oni se sumnjiče da su znali da navedeni novac potiče iz kriminalne delatnosti. 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu. Kako se sumnja, novac potiče od rasturanja narkotika, a ovo dvoje se terete da su pokušali da ga prenesu dalje do "perača" para.

Ovo je, inače, poslednja u nizu akcija Sektora unutrašnje kontrole, koji poslednjih meseci intenzivno čisti redove MUP od "kukolja" i hapsi "prljave" kolege.  Tako su pre nekoliko dana, SUK i Odelenje za borbu protiv korupcije, lisice stavili I.P. (31) i policijskoj službenici I.Đ.(27). Policija je na beogradskoj opštini Zvzedara, u dobro koordiniranoj akciji, zaustavili automobil marke "BMW", kojim je upravljao I. P. Tokom pretresa pronađeni su narkotici.

- Privedeni je u razgovoru sa operativcima rekao gde je nabavljao drogu i patrola je odmah upućena u Mirijevsku ulicu u Grockoj gde je u stanu zatečena devojka, koja je zaposlena u Policijskoj stanici Palilula, na izdavanju dokumenata - ispričao je izvor iz policije. - Pregledom stana u kome ona živi sa nevenčanim suprugom pronađene su tri kese sa marihiuanom. U jednoj od kesa bilo je 12 paketića spremljenih za prodaju, a u frižideru je pronađeno i više manjih paketa amfetamina, dok je u ormanu pronađeno 60 evra i 22.000 dinara.

HICI NA POLICAJCA 

PRE desetak dana u jednom restoranu na Autokomandi teško je ranjen pripadnik Policijske brigade u Beogradu. U tom trenutku nije bio na dužnosti, već na bolovanju koje je ekspresno uzeo kako bi izbegao suspenziju. Već izvesno vreme on je pod "lupom" kolega zbog svojih sumnjivih poslova van dužnosti i kontakata. U njega je napadač, za kojim se još traga, ispalio tri hica - dva u stomak i jedan u ruku. Sumnja se da se njih dvojica poznaju.

Za muškarecem (36) sa kojim živi policijska službenica, raspisana je poternica po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. 

Poslednjih godina i meseci svedoci smo o brojnim hapšenjima pojedinaca i kriminalnih grupa, koji su na određene načine bili povezani sa pripadnicima MUP Srbije. U gotovo svakom predmetu u Specijalnom sudu, kao članovi organizovane kriminalne grupe, među optuženima su i policajci. To je i u slučaju Darka Šarića, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, pripadnika "kavačkog" ili "škaljarskog" klana, "vračarske ekipe"... 

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE KAKO 600 POLICAJACA HAPSI KRIMINALCE Upali u više od 80 stanova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave