VIŠE OD 400 MIGRANATA PREBAČENO NA JUG SRBIJE: Sprovedena nova akcija dislokacije (FOTO)

J.Bekić

13. 10. 2020. u 15:51

U ZAJEDNIČKOJ akciji Grada Sombora, Komesreijata za izbeglice i somborske policije danas je u Somboru sprovedena nova akcija dislokacije oko 450 migranata iz Sirije, Avganistana, Pakistana koji nemaju regulisan boravak u ovom gradu.

ВИШЕ ОД 400 МИГРАНАТА ПРЕБАЧЕНО НА ЈУГ СРБИЈЕ: Спроведена нова акција дислокације (ФОТО)

Foto: J. Bekić

Migranti su ilegalno bili smešteni u parku kod Prihvatnog centra Šikara, na periferiji Sombora, zatim u napuštenim vagonima kod železničke stanice i još nekoliko mesta u ovom mestu.

Spavali su u napuštenim objektima i u šatorima, a pokušavali se da se na razne načine domognu susedne Mađarske i Hrvatske. Iza sebe su ostavljali gomilu smeća i nered.

Foto: J. Bekić

Oni su sa desetak autobusa preveženi u Prihvatni centar za migrante u Bujanovac i Pirot, na jugu Srbije.

Foto: J. Bekić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina