LINTA O INCIDENTU U VUKOVARU: Još jedan u nizu osmišljenih obračuna

Tanjug

10. 10. 2020. u 08:27

Na incident u Vukovaru, u kojem je došlo do tuče između hrvatskih i srpskih đaka, sinoć je reagovao predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta, uveren da je u pitanju jedan od desetina osmišljenih fizičkih obračuna sa ciljem da se kod Srba izaziva strah, uznemirenost i pravna nesigurnost i da se, konačno, i preostali Srbi proteraju.

ЛИНТА О ИНЦИДЕНТУ У ВУКОВАРУ: Још један у низу осмишљених обрачуна

Foto: Tanjug

Linta u saopštenju navodi da većina hrvatskih političara i medija širi mržnju i netrpeljivost prema Srbima ili da ćute i javno ne osuđuju brutalne napade na Srbe.

On smatra da proustaške snage, stranke desnice, hrvatski veterani i Katolička crkva ne mogu da se pomire sa činjenicom što se srpskom narodu u Vukovaru, Istočnoj Slavoniji, Baranji i Zapadnom Sremu nije desila "Oluja" i zbog toga stvaraju atmosferu koja Srbima šalje poruku da se ili asimiluju ili isele.

Linta smatra da Srbija mora odgovoriti na to i poslati jasnu poruku da je zaista spremna da zaštiti prava srpskog naroda u Hrvatskoj i regionu.

Ministarsto spoljnih poslova Srbije mora od Hrvatske da zatraži da odmah prestanu fizički napadi na Srbe i da se u što kraćem roku pronađu naredbodavci i počinioci napada na Srbe u Vukovaru u poslednjih nekoliko godina, zaključuje Linta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

NIJE ŠALA Crnogorac dao otkaz u Opštini jer ništa nije radio: Neću da sedim!