NEMA ZARAŽENIH MEĐU STANARIMA: Od početka epidemije u ustanovama socijalne zaštite u Beogradu

J. Ž. S.

23. 07. 2020. u 11:19

PRIHVATILIŠTE za decu i Prihvatilište odrasla i stara lica u Beogradu nalaze se u drugom ciklusu preventivne izolacije, odnosno u drugom ciklusu petnaestodnevnog smenskog rada, rekla je Nataša Stanisavljević, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu.

НЕМА ЗАРАЖЕНИХ МЕЂУ СТАНАРИМА: Од почетка епидемије у установама социјалне заштите у Београду

Ilustracija / Foto: R. Šegrt

To znači da zaposleni u ove dve ustanove, gde sada ima 96 korisnika, ne napuštaju ustanove i ne idu svojim kućama. Ona je navela da će ovakav način rada trajati do 3. avgusta 24 časa dnevno brine 36 zaposlenih.

- Od samog početka preduzete su sve mere kako bi se zaštitili i korisnici i zaposleni u ustanovama socijalne zaštite i insistiramo na preventivnim merama.

Sve ustanove socijalne zaštite u Beogradu, koje su u nadležnosti Sekretarijata imaju svoje planove mera za postupanje tokom epidemije - istakla je Stanisavljević. Zahvaljujući Gradskom zavodu za javno zdravlje za svaku ustanovu urađena su posebna uputstva i procedure kako da se pružaju usluge i kakve se mere preduzimaju za zaštitu korisnika i zaposlenih.

- Mere su dale rezultate, tako da nismo imali nijednog zaraženog u pomenutim ustanovama od početka pandemije - naglasila je sekretarka.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri