POGLEDAJTE- SRPSKI SPECIJALCI NA OBUCI: Protivdiverzantska borba u zimskom periodu (FOTO)

Novosti online

29. 11. 2023. u 17:49

U OKVIRU redovnog osposobljavanja u zimskom periodu, pripadnici 72. brigade za specijalne operacije realizovali su danas, u kasarni u Pančevu, protivdiverzionu i borbu u urbanoj sredini, kojoj su prisustvovali zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije Želimir Glišović i komandant brigade Miroslav Talijan, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

ПОГЛЕДАЈТЕ- СРПСКИ СПЕЦИЈАЛЦИ НА ОБУЦИ: Противдиверзантска борба у зимском периоду (ФОТО)

Foto Vojska Srbije

Glišović je u kasarni "Ratko Nemanjić" u Pančevu u pratnji komandanta brigade Talijana ostvario neposredan uvid u osposobljenost pripadnika jedinice za realizaciju dodeljenih zadataka.

U skladu sa programom osposobljavanja, borbeni timovi su uvežbavali protivdiverzionu i borbu u urbanoj sredini, izvođenje protivterorističkih i prepadnih dejstava, usavršavali tehnike veranja i realizovali gađanja iz različitih tipova naoružanja.

Na obuci aktivno učestvuju i profesionalni vojnici koji su u jedinicu primljeni početkom avgusta po "Projektu 5000", a rezultati koje pokazuju u procesu osoposobljavanja potvrđuju njihovu spremnost i motivisanost da savladaju velika psihofizička naprezanja i dostignu visoke standarde obučenosti pripadnika specijalnih jedinica.

Realizacijom osnovne i napredne obuke specijalnih jedinica, koja se u 72. brigadi za specijalne operacije izvodi tokom cele godine, obezbeđuje se vrhunska osposobljenost vojnika i starešina za izvršavanje zadataka u svim taktičkim, vremenskim i zemljišnim uslovima, a time i visok nivo borbene gotovosti ove elitne jedinice Vojske Srbije.

UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED OBLAKA: Kakvo vreme možemo očekivati danas?