UKLJUČEN METEO ALARM U SRBIJI - TROPSKI DAN, A ONDA NAGLA PROMENA: Prognoza vremena za subotu, 23. septembar

Novosti online

23. 09. 2023. u 01:00

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod dao je najnoviju vremensku prognozu za naredne dana.

УКЉУЧЕН МЕТЕО АЛАРМ У СРБИЈИ - ТРОПСКИ ДАН, А ОНДА НАГЛА ПРОМЕНА: Прогноза времена за суботу, 23. септембар

Foto: P. Milošević/Novosti

VREME U SRBIJI

U Srbiji će u većini mesta tokom dana biti pretežno sunčano i veoma toplo uz slab i umeren južni i jugoistočni vetar.

Naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, pojačanim severozapadnim vetrom i padom temperature koje će ujutru i pre podne zahvatiti Bačku, posle podne i uveče proširiće se i na ostale predele severne, kao i na zapadnu Srbiju, a krajem dana i tokom noći i na ostale krajeve Srbije.

Najniža temperatura od 14 do 22 stepena, a najviša dnevna od 27 u Bačkoj do 35 stepeni na jugoistoku zemlje, saopštio je RHMZ.

VREME U BEOGRADU

U Beogradu pretežno sunčano i veoma toplo uz slab i umeren jugoistočni vetar.

Jutarnja temperatura oko 22 stepena, a najviša dnevna oko 33 stepena.

Kasnije posle podne postepeno naoblačenje, uveče i tokom noći oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, pojačanim severozapadnim vetrom i padom temperature.

Foto printskrin RHMZ

Žuti meteo alarm - Vreme može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.


Narandžasti meteo alarm  - Vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

PROGNOZA ZA NAREDNE DANE

Nedelja 24.09.2023: Oblačno, vetrovito i osetno hladnije, sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, lokalno i pojavom grada. Očekuju se obilne padavine, i to posebno u drugom delu dana, od 40 do 80 mm, a lokalno i oko 100 mm za 24h, što predstavlja mesečnu količinu padavina. Vetar slab i umeren severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 18 °S, a najviša dnevna od 17 na zapadu do 27 °S na istoku zemlje. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina sa gradom, verovatnoća 90%. Količina padavina veća od 60 l/m² za 24 h, verovatnoća 90%.

Foto printskrin RHMZ

Crveni meteo alarm - Vreme je vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.

Ponedeljak 25.09.2023: Postepena stabilizacija vremena. Promenljivo oblačno i uglavnom suvo vreme sa dužim sunčanim intervalima, osim na jugoistoku, jugu i jugozapadu gde će se zadržati oblačno vreme, povremeno sa kišom. Vetar slab i umeren, istočni i severoistočni. Najniža temperatura od 13 do 17 °S, a najviša od 22 do 26 °S.

Utorak 26.09.2023: Promenljivo oblačno i uglavnom suvo sa dužim sunčanim intervalima. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 12 do 17 °S, a najviša od 24 do 28 °S.

sputnikportal.rs/RTS

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024